Google Website Translator Gadget

miercuri, 27 iulie 2022

Polonia se înarmează puternic şi semnează contracte importante de achiziţii de arme de la Coreea de Sud Polonia a semnat miercuri contracte-cadru importante privind livrarea şi producerea de material militar greu sud-coreean, care vizează o mie de tancuri de luptă K2, circa 650 de obuziere K9 şi 48 de avioane FA-50, în cursul unei ceremonii la Varşovia, potrivit AFP. AGERPRES - mie, 27 iul. 2022, 15:09 Trimite pe: Polonia se înarmează puternic şi semnează contracte importante de achiziţii de arme de la Coreea de Sud Valoarea contractelor nu a fost precizată. „Învăţăm lecţia din ceea ce se întâmplă în Ucraina” invadată de Rusia, a explicat presei ministrul polonez al Apărării, Mariusz Blaszczak, după semnarea contractelor cu reprezentanţi ai companiilor Korea Aerospace Industries şi Hyundai. „Timpul ne presează. Trebuie să echipăm armata poloneză”, a adăugat el. Conform Ministerului Apărării, primele exemplare de FA-50 vor fi livrate Poloniei începând de anul viitor. Aparatele de zbor sud-coreene ar urma să înlocuiască avioanele MiG-29 de concepţie sovietică, încă folosite de forţele aeriene poloneze, alături de avioanele F-16 şi, în curând, F-35, de fabricaţie americană, deja comandate de Varşovia. Directorul Korea Aerospace Industries, Hyunho Ahn, a explicat că, în afară de contractul pentru trei escadroane de FA-50, grupul său intenţionează să transfere treptat în Polonia producţia de astfel de avioane. „Vom începe prin a produce piese în Polonia şi, după ce vom atinge obiectivele de comandă, ne gândim să extindem” activităţile grupului în această ţară, a adăugat el pentru agenţia de presă PAP. Polonia va primi într-o primă fază 180 de tancuri de luptă K2 fabricate de Hyundai Rotem, după care va achiziţiona „peste 800 de vehicule” aduse la standardele aşteptate de Polonia, într-o versiune numită K2PL. „Producţia de K2PL în Polonia va fi lansată în 2026”, conform ministerului polonez. La fel şi în privinţa obuzierelor K9, din care vor fi furnizate 48 de exemplare începând din acest an. „Livrarea a peste 600 de obuziere suplimentare va începe în 2024 şi, odată cu 2026, ele vor fi fabricate în Polonia”, conform unui comunicat oficial. Polonia, membră a NATO şi vecină cu Ucraina, a anunţat recent achiziţia, printre altele, a 32 de elicoptere militare polivalente AW149 fabricate de grupul italian Leonardo, a 366 de tancuri americane Abrams şi a unor sisteme de rachete sol-aer CAMM iLauncher produse de consorţiul european MBDA.

72 de comentarii:

  1. https://www.facebook.com/watch?v=3118677011783137

    RăspundețiȘtergere
  2. T 7418:16

    Și România își modernizează armata, cu 10.000 de cuțâte de pifanterie, căști cu lanternă, câteva lăz de Zebee GP și alte gioarse, aruncate la groapa de gonoi, de către statele care își apreciază și acordă o importanță deo harmățîî !
    La noi se acordă o atenție deo inventării de noi sporuri și cum să facem și să dregem ca să-i mai futăm nițel pe rezerviști ! Pe ăia mai bătrâni, că de ăjdea mai tineri, care au loptat eroiește la Nasirea, are grije CSAȚu ș-al lui il comandante supremo !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. RAZEC ALUPIGUS18:30

      Peseu: URA ! SLAVA șăfii boș care ne repară RK !

      Ștergere
    2. Polonia nu glumeste ! A expediat in Ukraina printre altele peste 100 de tc.T.72..urmind sa se doteze..cu scule occiddntale..
      Pentru noi din cîte mai stiu t.72..ar fi ..parfum..daca ar fi...

      Ștergere
    3. T72 să m-apuci d-un O19:15

      Păi cine a zis că glumește bă ! Numa noi ne ținem de glume și aroganțe ! De fapt, dacă mă gândesc mai prefund, crecă suntem o glumă generală, în ansamblu !

      Peseu: totuși, tre să reconosc că ai reoșit un comentar cât de cât acceptabil !

      Ștergere
    4. 🤐🤪😝🤑

      Ștergere
    5. Poporul seamănă cu liderii. Sau invers!
      Puteți să o luați cum vreți!

      Ștergere
    6. Udrea..prefera..pe la spate..pozitia capra

      Ștergere
  3. Poate sf micinic Ciuca Nasirianul ii ajuta și pe camarazii pensionari.
    Pare băiat bun, are același zâmbet retard ca Ponta. 😁
    Plus că ambii sunt doctori plagiatori.

    RăspundețiȘtergere
  4. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  5. Solutie..patentata..si in 44..🤣🤣🤣

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Noi vrem pensii nu înarmare. 😁

      Ștergere
    2. Așa reiese din comentariile micuților care au fost in aplicații.
      Ziceau că e de coșmar.
      Mai rău ca la război.

      Ștergere
  6. S-au sucit ca hoțul in instanță.
    Când erau activi vroiau tehnica.
    Acum spun că fiarele alea sunt bani pierduți.
    Cunoaștem materialul. 😁

    RăspundețiȘtergere
  7. Puricosule te cam întinzi la vorba cu domnii ofiteri superiori...

    RăspundețiȘtergere
  8. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  9. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  10. akord 75 spunea...
    @Monteoru
    Cat timp rog pe unul sau pe altul sa spuna ce trateaza sau ce titlu are macar "lucrarea de exceptie" si NIMENI nu raspunde,astea nu sunt laturi.Ca pe vremea mea nu exista asa ceva si nici un morman de sporuri iarasi nu conteaza.Cand un sef de birou are spor de stres ,conditii vatamatoare,spor de confidentialitate,spor de fidelitate etc si cel putin CS(gr I munca) nici astea nu sunt laturi sunt doar realitati
    Atunci de altii inclusiv piloti de lupta,RdLc, rachetisti si toti lucrand in SLP cate 20-30 de ani ce sa mai zici? sau alpinistii de la VM sau scafandrii....pe toate coclaurile in varf de munte sau pe pista? si astea sunt laturi monteorule.Numai cine nu a avut viata aia nu stie si nici n-ar trebui sa vorbeasca. Pe cand pe cei de la financiar BDS sau cazarmare sau remizele tehnice auto le stiu viata le-am vazut-o ca era o bucurie cand coboram la "oras" cum se zice
    Unul din ei n-am vazut macar odata intr-o unitate in SLP....doar scurte vizite maxim 2-3 ore "din an in Paste" cand venea cu pmc-ii(aia ramaneau la munca ajutati de soldatii si cadrele din Dn) sa mai repare cate un acoperis ca ploua pe tehnica ingropata sau semi ingropata si era vorba de ditamai complexul.In rest tot anul fiecare in birouasul lui....nici macar la C Midia la trageri nu se deranjau finantistii.....si mai aveau si o aroganta in eiii mama-mama.La aia cu mov doar aroganta deranja ca in rest n-aveam treaba cu ei.Doar cand veneai din misiune si trebuia cate un decont sa te tii se dezlantuiau in toata"splendoarea" Ba ca nu se poate aia ba ailalta dar mai vino si data viitoare ...dar n-avem bani etc,etc,etc
    Acum sa-mi zici ca mint monteorule! sau tocmai te-ai recunoscut intre ei.De SLP cred ca stii ce presupune."Sunt aia care dorm 24 de ore ca sa plece apoi linistiti si odihniti acasa"....da da trai pe vatrai asa cred unii ca e in serviciul de lupta
    Deci nu e despre faptul ca eu nu am spor de praf(da intra la conditii vatamatoare si asta)...problema e ca au unii sporuri fara nici o logica sau justificare....iar unii ,nu putini, le-au obtinut "cu periuta" ca sa ma exprim elegant.Dar deja asta e stiuta si răs stiuta de toata lumea e chiar unul din motivele principale pentru care toate s-au intors cu curu'n sus in armata Iar tu monteorule "habar nu ai"...hmmm
    Hai pa!! si vorbeste cu altii.Eu cu dumneata si cu GP am terminat,stiu era bine la studenti....sef de sef,in buricul targului.Imi pare rau ca nu ai obtinut CS dar numai varsta e de vina,altfel "te lipeai" si de asa ceva si de multe alte sporuri....ce daca erai la birou de 2 ori pe saptamana si la o tragere cu ZB-ul semestrial.poate nici atat

    27 iulie 2022, 19:51
    Cezar spunea...
    Foarte corect..Akord !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Selepică Puță Mică08:57

      Akiesez cu celeritate la chintesența analizei domnulu Don Curdeleu Muci mereu în Gara BIRTOlomeu (linia 1). Desfășura și ăsta un Selepeu frate cu plictiseala de moarte ! Adică un fel de Selepeul pulii: mai întâi să nu cumva să ne atace la Tratat, prin suprindere, cioroiplanele imperialiștilor nenorociț, apoi să nu ne atace, tot prin suprindere, Ozeneele lu Dușa Boy !
      Întrebați-l pe bețivan ce avea în secoșe, când intra în Selepeu (Odihnă forțată): o sticlă plină cu Matrafox ! Și întrebați-l ce avea când ieșea din Selepeul ăla: o steclă goală și capul tehui ! Așa că, ca să se reabiliteze, musai se necesita o haltă mică în Birtul Gării BIRTOlomeu-Linia 1, unde își desăvârșea Selepeul ! Pe caiet, că firfirei ciuciu ! Boiereală mare în Selepeele astea ! Intrai sergent major și ieșeai adjutant, la penzie ! El a intrat loCOItinent și, dupe o carieră fulminantă, a reoșit să se penzioneze maiur bătrân ! Adică gloabă bătrână, zmăngălitor de rapoarte seci, cu carandașu chimic, într-un registru terfelit ! Cam la asta s-a limitat Selepeul lu Curdeleu / dezAkord !
      Pur și simplu a iubit Selepeul, de nu l-a putut urni nici dreaq d-acolea !
      Buey, lasă dreaq gargara și ia mai povestește-ne tu nouă, ca pe vremuri, amintiri din birtul gării, când iereai un fel de șef de microgarnizoană, cu PCul la Linia 1 !
      Reai al dreaq de Paznic de Cotețe Găini Leșinate la Codlea Cicăn ! Cică nu mai avea foncție, dupe ce i-a dășființat Selepeul, de-a treboit să treacă la reconversie, de la paza ceriului scump al patriei, la paza cotețelor de găini din Codlea !
      Fuji uăi ! Spune-ne adevărul, că nici dreaq nu vroia să se lege la cap cu tine, printr-o unitate militară adevărată, nu prin Selepee d-alea tip containăr pe 4 cărămizi !

      =====================================
      Peseu: buey Cezerike Minte Zero, te credeam mai dezghețat, având în vedere că ej urmașul Rejinei Armelor ! Că, nu degeaba ai stodiat bainete fro 2 ani ! Da văd că te arunci cu ventuza la găozul bețivanulu, ca broasca la bordură/rața la flegmă !
      Bă puleașcă, în Selepeu, numa Redcur o fo, de făcea Selepeu numa cu fața spre Pârnaie*
      =================
      * Unitate de Selepeu similară unei Brigăz Mecanizate

      Ștergere
    2. Selepeuu duce greuu09:38

      Peseseu: erată
      În introducere, textu dă mai sus, va înșepe cu:
      Hop, hop, hop,
      Toț* Selepiștii
      S-o ea urjent la ceok !
      ====================
      * Cezerike Muci pi Kept Selepist șăf Caleașca Pifanteriei
      Viurea Ciucardea Selepist șăf Tractoru cu Sfârlează
      Redcur Selepist Muist Trist Pârnaie
      Ifrim Koaie Lungi Selepist șăf Bombardea Catapultă
      Domnu Curdileu Muci Mereu Selepist șăf Area 51 Interceptare Ozenee
      Cufurez.com Selepist șef Falanga a5a-Divizea Ciripoi

      Ștergere
  11. Redcur10:02

    Buey, ăsta cu Selepeul cu fața spre Pușkărea, dorni ?
    Bagă dreaq bisericeaoa pe zioa de az, ca să nu păcătuiesc cumva, doamne feri ! Ioi !
    AMIN !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Anonim10:21

      😂😂😂😂

      Ștergere
    2. Nu baga baa..ca te frig
      Fa.ti blog pentru educatie religioasa si pupat de moaste..🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

      Ștergere
  12. Sf. Timonă cel Fără de oIo11:56

    28 J Sf. Ap. și diac. Prohor, Nicanor, Timon și Parmena; Sf. Cuv. Pavel de la Xiropotamu
    Cu ale lor sfinte rugăciuni, Doamne, miluieşte-ne şi ne mântuieşte pe noi.
    Hamin.
    ============================
    Peseu: az se poate face sex. Chiar sex nebun ! Pentru cei în lipsă de pizdă, este liber la labă, fără a păcătoi !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

      Ștergere
    2. Lenus..face pipii din picioare...🤣🤣

      Ștergere
  13. Firicel13:18

    Ci proști needucaț !

    RăspundețiȘtergere
  14. Ci betîvi..de galenica
    CELENTANO

    RăspundețiȘtergere
  15. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sabrina Brunooo..va asteapta sa va ridicati ajutoarele....pula ..pula..pulaaaa !!

      Ștergere
  16. Redflok19:49

    Cum se desfășoară aplicațiile, cu trupe în teren, la Pârnăile Naționale de Partid și de Stat !
    URA ! SLAVA !
    Ăsta e Selepeul cu fața spre obectiv !
    ==============================
    https://www.libertatea.ro/stiri/angajata-la-penitenciarul-craiova-live-pe-tik-tok-din-biroul-institutiei-esti-retardat-rau-si-dispari-ca-am-alergie-4225207?utm_source=gsp.ro&utm_medium=referral

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Are același limbaj că unii de pe aici.
      Daca exista tik tok pe vremea lor și ei făceau la fel.

      Ștergere
  17. Ce moaca de pîrnaiasa🤣🤣🤣🤣🤣

    RăspundețiȘtergere
  18. Cezar poate face un live cu caprele pe tik tok.
    Are fata de căprar nu de alta.

    RăspundețiȘtergere
  19. Dupa ce ca-i proasta si urita..mai este si ..beata manga...:D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Tika Toaka08:51

      Deh...viața în pârnăi ! Unii se fac că fac câte ceva cu fața spre OBECTIV (!), iar alții o freacă prin biroaie, pe tik flok !
      Rapandula aia crecă o fo angajată ca material de labă, pentru stodenț !
      Doamne feri, ioi ! Mai stă fro 2-3 ani la frecat menta, dupe care se penzionează, cu un cuantum de te ia amețeala ! Pe legea pensiilor MILITARE ! De parcă dacă le pui pe diblă o cașketă și le dai câte o pocnitoare de aia de Carpaț, gata, e și ei militari !
      Militari o pulă ! La fel de militari ca și portarul de la hotelul Mery Ot, or ca poștașul cu șaretă din Dorna Candrenilor !

      Ștergere
  20. Apârnăiței Pușkăreală09:20

    Sorii, je ublie: hop, hop, hop s-o loaț ezagt în ceok !
    Și, fiindcă-i 29, să-m daț cu linba-n OO !

    RăspundețiȘtergere
  21. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  22. Nasturel..ce se mai vorbeste cu RK?
    Ni ?chimba si uleiul sau numa carburant ni baga?

    RăspundețiȘtergere
  23. Neterminatii..intra in RK...sau nu au fata...😝😝😝😝😝

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

      Ștergere
    2. Di la mine ia Sabrina...pula..pula..pulaaa si iti da tie...solzosule😝🤪🤑🤣

      Ștergere
  24. Poponete15:57

    Daci proști inculț...

    RăspundețiȘtergere
  25. Sa ne pupi in...
    ASPIRINA....

    RăspundețiȘtergere
  26. Sabrina e in aplicație.
    E cu fata spre OBIECTIV.

    https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid0MgDy5Ji93aLWjNzemoZXgnMsLGFW5Wf1sxNKVxhycdQCPkqCAGFZfXj3ehkJCHNpl&id=100044393110797

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Canicula, plecata de acasă din când în când.
      Nu e ușor în aplicații așa cum cred unii.

      Ștergere
  27. Ortodoxe
    Sf. Mc. Calinic, Veniamin şi Mamant; Sf. Mc. Teodota cu fii săi

    Greco-catolice
    Sf. m. Calinic şi Teodota

    Romano-catolice
    Ss. Marta; Lazăr şi Maria, fraţi


    Sfântul Mucenic Calinic este pomenit în calendarul creştin ortodox în ziua de 29 iulie.

    S-a născut în regiunea Cilicia (Asia Mică), într-o familie creştină.

    Sfântul Calinic, ajuns la vârsta bărbatului desăvârşit, a văzut în jurul său mulţi oameni lepădându-se de Hristos şi trecând la religia păgână. Pentru această cădere, Sfântul Calinic suferea mult şi a ales să meargă prin oraşe şi sate să propovăduiască Cuvântul lui Dumnezeu să întărească lumea în credinţă.

    Căutând mântuirea sufletelor omeneşti, Sfântul Calinic a ajuns în oraşul Ancira (azi Ankara), din Galatia, unde a fost dus înaintea guvernatorului. În faţa acestuia, Calinic a recunoscut că este creştin şi că a venit să propovăduiască învăţătura creştină.

    Scris este, spunea Sfântul Calinic guvernatorului, că "De va întoarce cineva pe cel păcătos de la rătăcirea căii lui, va mântui suflet de la moarte şi va acoperi mulţime de păcate. Deci, aş fi voit să te aduc şi pe tine la lumină, din întunecarea diavolească care te-a cuprins şi astfel să te povăţuiesc la calea adevărului" (Vieţile Sfinţilor).

    "Au doară voieşti să mă lepăd de zei şi să cinstesc moartea cea amară, mai bine decât viaţa cea dulce, ascultând cuvintele tale nebune? Nu voi face aceasta nicidecum, ci pe tine te voi sili să te închini zeilor noştri, căci cumplite chinuri voi pune asupra ta şi voi vedea de va veni Dumnezeul tău să te scape din mânile mele. Nu voi cruţa trupul tău, până ce nu vei cunoaşte puterea şi stăpânirea zeilor şi până nu le vei aduce lor jertfe", i-a răspuns ighemonul, plin de mânie.

    A fost supus unor chinuri cumplite, iar la sfârşitul torturilor, demnitarul închinător la zei a hotărât ca mucenicul să fie încălţat cu încălţăminte de fier, în care erau piroane ascuţite, şi să fie dus în cetatea Gangra şi acolo să fie ars în foc. Motivul era că în acea cetate Sfântul Calinic întorsese mulţi oameni la Hristos şi voia ca aceia să-i vadă sfârşitul lui şi să se teamă.

    Deci, sfântul, având în picioare încălţările cu piroane de fier, umbla ca şi cum nu simţea durerea din rănirea picioarelor şi cânta din psalmi.

    Pe drum soldaţii care primiseră ordin să stea în spatele lui şi să-l alerge au însetat rău şi i-au spus: "roagă-te Dumnezeului tău, ca să ne dea apă şi să nu murim. Căci noi am auzit că Dumnezeul tău toate le poate face. Deci, să nu pomeneşti răutăţile făcute de noi ţie, căci nu de voia noastră te-am muncit, ci din porunca ighemonului" (Vieţile Sfinţilor).

    Deoarece temperaturile erau foarte ridicate şi nu exista nici o sursă de apă, Sfântul Calinic s-a rugat lui Dumnezeu şi a izvorât apă dintr-o piatră, şi au băut soldaţii.

    Ajunşi în Gangra, Sfântul Calinic a fost băgat într-un cuptor încins cu foc mare. Şi-a făcut semnul crucii şi, rugându-se, a intrat în cuptor şi s-a culcat, dându-şi sufletul său lui Dumnezeu.

    După ce focul s-a stins, creştinii din oraş au luat trupul mucenicului, care nu era vătămat în niciun fel de foc, şi l-au îngropat. (sursă: vol. "Vieţile Sfinţilor")
    AGERPRES

    RăspundețiȘtergere
  28. Sf. COYlinic17:36

    S-a trezit și Nea Pârnaie !
    Buey muceo, dimineață se dă copi-peist la sfinț, nu la stinjere , bă !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ighe Mon17:37

      Parcă văd că iei Sf.Muie de la Păstor...

      Ștergere
    2. E stabelita..
      Tot ce trece prste 3000..este tuns rsa frezat..cu 45%

      Ștergere
    3. Unde.i m.Ares sa mz vada sa.i dau maslinuta s.o roada😝🤪🤣😜🤐😝🤪🤑🤣😜

      Ștergere
  29. Sf. Muce09:31

    Hop
    A tutti
    La ceok !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

      Ștergere
    2. Pităr Păstoru13:02

      Daci inculț analfabetici...

      Ștergere
  30. Decebal&Traian=lăv14:29

    Uă da ce plOO în Timișioara, la Cezerikă- să mă ia dă OO și să-m dea o limbă mikă ! Poa vine și-n București ( Ifrime, să-ț dau oIo s-o belești !).

    RăspundețiȘtergere
  31. Dumnezeu ne iobeste....
    Voi mai asteptati....🤣🤣🤣🤣

    RăspundețiȘtergere
  32. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  33. Răspunsuri
    1. Anonim18:24

      Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

      Ștergere
    2. Asa vom face si noi...Anos.nim dastept...

      Ștergere
    3. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

      Ștergere
    4. Ukraina raspunde cu HIMARS..

      Ștergere
    5. Hai cu 69....

      Ștergere
  34. Omu lejii10:06

    Hop, hop, hop,
    Opriț plugu bă flecăi
    Ș-apoi s-o loaț la ceoc !
    (Evăr, evribadi)
    ========================
    Peseu: s-a mai recorit nițel. Iar au început să mișune șobolanii lu Mucușor Ban și șărkii lu Cleotid prin parcurile capitalei scumpe a patriei ! Micul Paris o pulă ! Ce mi-i Groapa Glina, ce mi-i localitatea Bucale ! Jeg, gunoi în saci rupți pe la fiecare stâlp, tramvaie descentrate și-mpuțite, mai pe scurt, totul este împuțit și plin de împuțiți (borâț, cocalari, drogaț, bosketari, hoț, bișnițari, șmekeri, poponari).

    RăspundețiȘtergere

HAI, UIMITI - MA !
Comentariul va evidentiaza starea..naturala si capacitatea de analiza si sinteza!