Google Website Translator Gadget

vineri, 26 august 2022

AMINTIRI ...By Comandor KIS VIOREL !! rambo202126 august 2022, 09:23 1. Evadare din ...Alcatraz Incepea prima mea vacanta de vara dupa anul I de nasturas la Cetatea de sub Rarau din C-lung MoldovinescDupa o calatorie de 11 ore cu trenul ce ma aducea spre locurile natale traversand cele mai mirifice locuri pline de incarcatura istorica si emotionala :Pietrele Doamnei, Adam si Eva,calcarele de la Mestecanis si piatra dura de Ilva Mica unde se spune ca ''a calcat trenul o furnica''.Apoi vreo 12 tuneluri,cel mai mare fiind Mestecanis ce face legatura intre tinutul Campulungului,poarta de intrare spre cel al Dornelor,cu Pasul Mestecanis unde erau zdrobite hoardele tatare ce incercau sa patrunda spre tinutul Transilvan.Urma fosta granita a Imperiului Habsburgic delimitat de un gard de sarma ghimpata in care stateau agatate sute de cutii de conserve ruginite , cica urme ale conservelor lasate de granicerii nasaudeni,aparatori ale acestor hotare.Tot acolo ,ca un brav ostean de paza granicereasca dintre Moldova si Ardeal se afla regele brazilor, falnic ,maiestuos asemanator cu un candelabru ;https://rasunetul.ro/regele-brazilor-dupa-41-de-ani. Pufaind ,trenul cobora spre tinutul nasaudean unduindu-se in apele cristaline si pline de peste ale Somesului,incepea sa miroasa a fan proaspat cosit si ,mai ales ,a ''acasa''. Deja ma pregateam sa dau ochii cu plaiurile natale tupilandu-ma in loguri ferite ale vagonului si lustruindu-mi cu stdol multimea de nasturasi aurii ale vestonului alb.Eram mandru cu vipusca rosie de ''jeneral''imi zbura gandul la fetele lasate in vatra satului si zambeam complice la dorinta de a le ati8nge, a le strange in brate si a le saruta de bun venit ,dupa cum era datina locurilor.Era dimineata,se ingana noaptea cu ziua, o racoare placuta, nu ma mai deslipeam de la geam,parca simteam aerul racoros patrunzandu-mi prin toti porii, ma simteam acasa, liber dupa luni bune de instrainare si oprelisti simteam din nou trezirea la viata de puber -adolescent ce mi-a fost furata de Alcatrazul tineretii mele,cetatea din miez de munte.Amintiri, vise, sperante , se impleteau frenetic in mintea mea,inima incepea sa-mi bata cu putere,duceam valizoiul de carton spre usa vagonului, pregatit sa cobor in gara satucului meu.Se zareau zidurile Cetatii Ciceului, semna ca intram in ''zona metropulitana'' a Mihaiestiului. Suieratul prelung al locomotivei cu aburi vestea intrarea in gara si oprirea, intram in alta lume,parca deschideam un portal spre libertate...(va urma)

6 comentarii:

  1. Nu pot sa o editez mai bine ! Au avut grija astia cu..greierii ..sa reguleze programul !!
    Nu raspund de comentariile care apar ..pe tema ! Eventual sterg pe cele care nu se incadreaza cu ..standardele blogului ( sic)

    RăspundețiȘtergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  3. KisA Viurel din Gîlgău15:42

    Așa, așa, continuă domnu VAKișu, că știi că greșalele mărturisite sunt pe jumate iertate. Nu uita cu perioadele cînd ai fost Șloim al Patriei, Pioneer și UTC-ist. Nu uita și de timpul cînd n-aveai treabă și stăteai dupa tarabă/hangar și-ți faceai cu grație cîte-o felație, de-ți intra laba-n vibrație. Să nu sari nici timpul cît ai fost secretar pecerist și vărsai tot ce-auzeai la CIst.

    RăspundețiȘtergere
  4. Să KIȘă Viurea tot din Gîlgău16:49

    Bă moșneag tâmpit, lasă-ne dreaq cu amintirile astea de doi bani, că ici șea nu-i șezetoare literară !
    Rapandula peceristo-muistă tristă se crede frun Creangă în mizerie, de și-a zmângălit nijde rahaturi de amintiri din copkilărie !
    Bă zbârcitule, lasă tu poveștile astea cu frecatul nasturilor, cu pastă de dinț, prin câcăstorile trenulu și ne povestea tu noo ceva acșăn, ca de exemplu cum devalizai tu farmaciile de frecție galenică, ca s-o dai pe gât în arșița zilei, or cum ai ciordit butoaiele cu alcool de 98, amestecat cu gaz lampant, de făceaț chermeze în dosul hangarulu, la limita comei alcoolice, iar meșterii de întreținere nu mai aveau cu ce să degivreze alicele cariciopterulu !
    E rău tare să hii bou ! Și grandoman încrezut, pe deasupra, de parcă ai fost Coiul lu Hercule prin sistem, iar ceilalți nu contează !
    Ai fost o pulă bă, un câcăcios de maiorică-pecerică, rămas la coada vacii, în țigănia Hurzicanilor ! Te-ai dat și tu de căteva ori cu cariciopteru pă cerul patriei și te crez Betmen ! Stai dreaq în banca ta bă umflatule dezumflat, că sunt mii de tilicari care or făcut de jde ori mai multe decât tine, da nu le auz gura, lăudându-se toată ziua !
    Tâmpitule !
    Până acu câteva zile ai umplut blogul cu mizerii și înjurături de țâgan borât, iar acușica ai devenit multicoltoral dezvoltat și ne explici tu noo cum mozoleai gagicilii pe muie, când ajungeai în Mihăiești-să-ț dau pula s-o belești !
    Auz la tâmpit, Imperiul Habsburgic, nasturi lustruiți, fân proaspăt cosit (sic !), mozoale prin sat, locomotive cu fum, bla-bla !
    SICTIR, dezaxatule !
    La Bălăceanca bă !
    Muie forevăr for iu !

    RăspundețiȘtergere
  5. Anonim17:51

    @ Să KIȘă Viurea tot din Gîlgău
    Mai jigodie cu furtun de la putza la guritza,vezi ca se rasuceste tarfa de muma-ta in sant cand vede ce prostanac a avortat.

    RăspundețiȘtergere

HAI, UIMITI - MA !
Comentariul va evidentiaza starea..naturala si capacitatea de analiza si sinteza!