Google Website Translator Gadget

sâmbătă, 8 octombrie 2022

Podul Crmeei în flăcări - Rușii vorbesc despre o mașină capcană Autor: George Traicu Publicat: 08/10/2022 09:41 crimeea pod Incendiul de pe podul care leagă peninsula Crimeea de Rusia continentală ar fi fost provocat de explozia unei maşini-capcană, fiind afectată porţiunea rutieră a podului, susţine Comitetul naţional antiterorist rus, citat de agenţiile de presă ruse, potrivit France Presse. "Astăzi la ora locală 06:07 (03:07 GMT) pe partea rutieră a podului Crimeii a avut loc explozia unei maşini-capcană care a antrenat incendierea a şapte cisterne feroviare ce se îndreptau spre Crimeea", a indicat Comitetul. Autorităţile ruse în domeniul drumurilor au indicat pe site-ul lor că traficul pe pod este "întrerupt temporar". Cauzele incendiului "sunt pe cale să fie stabilite", potrivit Căilor ferate din Crimeea. Podul din Crimeea, inaugurat în 2018, trece peste strâmtoarea Kerci pentru a lega teritoriul rus de peninsula Crimeea, anexată de Moscova în 2014. El a devenit un simbol al anexării din 2014 şi este utilizat de armata rusă pentru a-şi aproviziona trupele cu material material în sudul Ucrainei. Rusia a afirmat întotdeauna că podul nu riscă nimic, în pofida luptelor în Ucraina, dar a ameninţat Kievul cu represalii dacă forţele ucrainene ar încerca să atace podul sau Crimeea. Mai multe explozii au avut loc în ultimele luni la instalaţii militare din Crimeea, rezultat probabil al operaţiunilor militare ucrainene, cum ar fi la baza militară din Djankoi, devastată în august de o deflagraţie la un depozit de muniţii.

30 de comentarii:

  1. Ca sa vezi ..tocmai de ziua ..babuinului !!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Vladolf Putler10:00

    Fâsâieli pionierești !

    RăspundețiȘtergere
  3. Preacufuritul Cuvios10:08

    Depresie totală, cu doo zile înainte să ne-o bage !
    Doamne feri, doar n-aț plecat cu tonții în târgu Ieșîlor, ca să mozoliț boaștele sf. Parascheeeeva !
    Ioi !

    RăspundețiȘtergere


  4. Ultimele știri ⏱️
    Război în Ucraina
    Home Știri Externe Europa Imagini cu explozia care a avariat Podul Crimeea VIDEO
    Imagini cu explozia care a avariat Podul Crimeea VIDEO
    #Război în Ucraina
    08.10.2022 10:11
    George-Andrei Cristescu
    Explozia care a avariat Podul Crimeea, de peste strâmtoarea Kerci, a fost surprinsă de camerele de supraveghere. Videoclipul cu momentul deflagrației circulă pe rețelele de socializare.

    momentul exploziei Podului Kerci Sursa Twitter Truha
    Incendiu Pod Crimeea, Ucraina, Strâmtoarea Kerci, 8 octombrie 2022 Sursa Facebook / Euromaidan
    Incendiu Pod Crimeea, Ucraina, Strâmtoarea Kerci, 8 octombrie 2022 Sursa Facebook / Euromaidan
    Incendiu Pod Crimeea, Ucraina, Strâmtoarea Kerci, 8 octombrie 2022 Sursa Facebook / Euromaidan
    Incendiu Pod Crimeea, Ucraina, Strâmtoarea Kerci, 8 octombrie 2022 Sursa Facebook / Euromaidan
    Incendiu Pod Crimeea, Ucraina, Strâmtoarea Kerci, 8 octombrie 2022 Sursa Facebook / Euromaidan
    UPDATE 10.36 Comitetul antiterorism din Rusia anunță că ar fi vorba de două explozii care au afectat Podul Crimeei. Prima ar fi avut loc în jurul orei 4.00, iar cea de-a doua două ore mai târziu. Acest lucru ar explica diferențele de lumină ambientală din înregistrările video.

    ***

    Potrivit autoritășilor ruse, Podul Crimeea a fost avariat de explozia unei mașini-capcană.



    PlayvolumeAd
    A fost afectată porţiunea rutieră a podului, susţine Comitetul naţional antiterorist rus, citat de agenţiile de presă ruse, transmite Agerpres.


    "Astăzi la ora locală 06:07 (03:07 GMT) pe partea rutieră a podului Crimeii a avut loc explozia unei maşini-capcană care a antrenat incendierea a şapte cisterne feroviare ce se îndreptau spre Crimeea", a indicat Comitetul.


    Autorităţile ruse în domeniul drumurilor au indicat pe site-ul lor că traficul pe pod este "întrerupt temporar".

    Cauzele incendiului "sunt pe cale să fie stabilite", potrivit Căilor ferate din Crimeea.

    Circulația pe pod a fost oprită în totalitate

    Acest pod, construit cu costuri mari la ordinul lui Vladimir Putin, serveşte în special pentru transportul echipamentelor militare ruseşti pentru armata rusă care luptă în Ucraina.

    Potrivit Agenţiei ruse pentru mare şi ape interioare, traficul maritim pe sub pod şi în toată strâmtoarea Kerci nu a fost întrerupt în pofida incendiului, notează EFE. Declaraţia agenţiei clarifică un anunţ anterior făcut de un purtător de cuvânt al autorităţii locale de reglementare a transporturilor din Taman, potrivit căruia traficul şi serviciile feroviare urmau să fie suspendate în toată strâmtoarea Kerci, informează Agerpres.


    Rusia a afirmat întotdeauna că podul nu riscă nimic, în pofida luptelor în Ucraina, dar a ameninţat Kievul cu represalii dacă forţele ucrainene ar încerca să atace podul sau Crimeea.

    Podul Crimeei a fost construit de ruși după invadarea din 2014 a peninsulei și a fost inaugurat chiar de Vladimir Putin, în 2018, liderul de la Kremlin conducând personal un camion pentru a testa soliditatea podului de importanță strategică.

    Mai multe explozii au avut loc în ultimele luni la instalaţii militare din Crimeea, rezultat probabil al operaţiunilor militare ucrainene, cum ar fi la baza militară din Djankoi, devastată în august de o deflagraţie la un depozit de muniţii.

    RăspundețiȘtergere
  5. nr. 1
    7 octombrie 2022, 16:37
    RD,o varianta posibila: o simulare corecta conduce la ideea ca f putine pensii sub 5000 lei vor avea scaderi,ceva mai multe intre 5000-7000 lei , intre 7000-10.000 scaderi mai multe si un pic mai consistente . Cele intre 10.000-15000 vor avea insa scaderi destul de mari iar peste 15.000 lei vor fi si mai multe cu scaderi. Asta nu inseamna insa ca nu vor fi si cazuri cand se vor inregistra cresteri . Tineti cont ca vor fi 2 componente: una contributiva care va lua in calcul intreaga activitate(militara si civila) si o componenta militara care poate fi, functie de gradul detinut cu 6-12 luni inainte de pensie ,destul de consistenta . Concluzie : cine a slujit ani multi sub Drapel , a mai muncit cu contract (nu la negru) si in civil ani buni(aici nu se poate pune problema stagiului minim deoarece respectivul are deja stagiul minim de obtinere a pensiei militare -cred ca va fi 20 sau 25 de ani, o sa dispara situatii de obtinere a unei pensii de colonel cu vechime de hair stilist sau trombonist) are toate sansele de a obtine la REFORMA PNRR o PENSIE CORECTA , ECHITABILA , nu cum e in prezent !

    RăspundețiȘtergere

    RD
    8 octombrie 2022, 01:24
    @Brenda, normal că vor rămâne în plată, iar la partea cu nu se diminuează nu cred deoarece intenția este ca pensiile militare să fie cu bugetul redus pentru plata lor. Dar dacă observăm indexările (sau nu) din ultimii ani, vedem că au fost date în bătaie de joc. Când la civili au fost mărite cu 10, 14%..

    @nr.1, nu sunt de ajuns că pensiile să zic de 4001-5000 lei sunt impozitate de două ori, pentru sumele ce depășesc 2000 lei, respectiv 4000 (pentru CASS). Acum nu știu cum să mai taie și suplimentar sau să găsească ei 'formule' făcute pentru diminuarea lor. Cred că mulți nu s-ar fi angajat în MApN sau MAI dacă ar fi știut că se va ajunge la ce este de peste 10 ani.

    RăspundețiȘtergere

    Leo
    8 octombrie 2022, 08:24
    Aseară la RO TV , Pricină a punctat bine la una din intervențiile lui privind pensiile militare. L-a susținut și Hadăr despre inechitățile de la pensiile militare.

    RăspundețiȘtergere

    Liviu
    8 octombrie 2022, 08:58
    Domnul Huhurez are dreptate când susține că cea mai bună variantă este cea a magistraților. Să fie toate pensiile recalculate pe principiul contributivității, la care să se acorde o indemnizație din fondurile ministerului. Cu specificația ca suma celor două componente să nu depășească salariul net al activului.
    Cu stimă!

    RăspundețiȘtergere

    nr. 1
    8 octombrie 2022, 09:47
    Liviu,mare atentie la salariul net al activului. Daca e vorba de salariul fara sporuri , nu e buna treaba ! In momentul de fata sporurile fac crema soldei si a pensiilor celor iesiti la pensie mai ales dupa 2010!

    RăspundețiȘtergere

    Liviu
    8 octombrie 2022, 10:18
    Dacă în baza de calcul intră SF, SG, Gradații, IC, și fostul spor de dispozitiv, desigur actualizate, din punctul meu de vedere, sumele ar fi rezonabile.
    Poate face cineva o simulare.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri

    Leon
    8 octombrie 2022, 11:37
    Sunt simulari pe acest blog publicate anul trecut !
    Sporul de Dispozitiv de 25% este inlocuit cu 7,5% -Spor pentru prevederi Constitutionale !

    RăspundețiȘtergere
  6. Nimeni nu zice nimic de ajutoare...doar catelul ros ..latra la luna !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cezar13:02

      Iar în același timp ne ține și de pulă !

      Ștergere
  7. Țiuzer Pescariu13:01

    Nici de CV ciucalatei mocca în BC nu mai zice nimenea Nikk !
    Peseu: Iar Azorel s-o ea la ceock nițel !

    RăspundețiȘtergere
  8. tehnocrat13:18

    CEZAR8 octombrie 2022, 12:36
    @ reddog,
    Să-ți între foarte bine in cap. Gardienii/paznicii de pușcării NU au fost, NU sunt și NU vor fi niciodată militari.
    +++++++++++++++++++++++++++++++++++
    Îmbrățișez fără rețineri acest pedeveu

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. tigricoi13:22

      Corect, cum nici pădurarii nu sunt militari, chiar dacă sunt dotați cu pușcoace și carabine Zebe !

      Ștergere
    2. Rambou202113:29

      👍
      Eu aș extrapula și mai departe, adică în logica paznicilor de pârnăi, care se cred militari, ar pute solicita penzii militare de stat și transportatorii de valori, ori cei de alimentează bancomatele prin moluri ! Că și ei au pizdoale și uniforme ! Ba chiar mai frumoase decât cele ale militarilor, care umblă cu izmenele de deșert decolorate, cu bocancii scofâlciți și cu șăpcăliile intrate la apă, de zici că-s ciobârloi din Mărginimea Sibiului ! Numa că dânșii nu e din Mărginime, ci de prin Em o 100 !

      Ștergere
    3. Dănilă13:31

      Acest domn Rambou are dreptate ! Și domnu tigricoi !
      Și eu sunt de acord.

      Ștergere
    4. Avream Iancu-creișoru munțîlor13:49

      Putem extinde și pentru milițieni care, prin lege, ei sunt numiți bla-bla cu statut special. De aia ne mănâncă porcii, pt.că de fro 20 de ani ne-am amestecat cu te miri cine !
      Doar în colonia RO-mUE se poate întâmpla ! Mai lipsesc din sistem detectivii particuleri, poștașii și gheneralii de la intrările în hotelurile de lux !

      Ștergere
    5. Cișu13:53

      Că bine zice domnu ăsta Avram Iancu, care stă sus pe statuie și le dă la bozzy muie !

      Ștergere
  9. Țizăr, nu mai posta prostii-di sulî sî ni țîi13:57

    Primo: În primul rînd, pe Mojiu vrau ca sî-l salut, iar pi ceilalț, în kur sî vă foot! Ceilalț...vai di pulili voastri! Parcî n-aț ști cu ce se mîncă armăsa...
    Secundo: Băă, nu mai veniț cu tot feliul di simulări, tîmpenii și parascovenii pe care le postează tot felul di tolomaci pi bloaga majurului securan Curcurez cari-i mai tari ca nemțî în Al 2-lea Răzbel șî cari-o trecut deja di Stalingrad ș-amu-i agiuns taman la Ural suge-iar sula la kal. Kăkatul ăsta de țară pe care staț cu copitele/labele și-i respiraț aieru șî beșînili este vîndut de mult. Datoria Românikei este giumati din PIB-u ista di trii luleli, trii surceli, RasFutin, o închis gazu, o fost săcitî șî mîncari pula, poati ceva de la UrSulea, gîndaci șî carcalaci. Nu mai vorbim de inflație, făce-mi-aț o felație. Deci POOLA bani, pentru reparații la bășînoșî di tilicari. La iarnî o sî vă suflaț în pulî pentru un pic di căldurî, cî gazîli din Marea Neagrî la străini îs dati vreo trii ani șî giumatati. Revenind la tot felul de prostii șî bălării scrise pi bloaga păsărelului, voi sama nu vă daț că pentru țară și tilicarii activi nu mai contaț? Oricum, huhu- cocovaie, vă învîrte pe dește, iar voi îl lingeț la koaie. Orice variantă s-ar lua în calcul ca la 6/49, tilicarii bătrîni, crăcănaț șî beșînoș o iau în palmă. Pi contributivitati aț belit-o cî sunteț mulț neterminaț, pi giumati contributivitati, giumati milă di la armatî, dacî s-ar păstra soldili di foncție ca acuma, penziile ar crește, da nu-s bani, iar ultima soluțîie cu actualizarea îi ceva di vis șî știț voi vorba ceia cî ”ci visez sî strîngi în brațî”, adică o pulî visez, o pulî strîngi în brațî. Credeț voi cî activii vor dori o lege a pensiilor cari sî-i dezavantajezî fațî di niști krakanaț bătrîni ca voi? Credeț cî măCiucî, neterminat șî iel la 52 di ani, umflatu cela pi doauî copiti o sî-ș tai lui șî lu nevastî-sa creaca la pensie? Visaț în continuari, visaț, cum ciokanul o sî- îmbrățoșaț!
    Terțo: Ascultaț la ce v-o zîs Mojiu, cî ari 100% dreptati. 5% pentru apevime, 10-11% pentru pulime, iar cu peleixu iarî, taman pi la pulivarî.

    RăspundețiȘtergere
  10. Dîncu: Pensiile militare nu sunt pensii de privilegii. Sunt pensii de stat pentru care Armata a contribuit/ A fost un alt sistem în care s-a premiat meritul legat de faptul că au fost foarte multe libertăţi pierdute de către militari prin acest statut
    Vasile Dîncu a fost întrebat, sâmbătă, la emisiunea Insider Politic de la Prima TV, dacă pensiile militarilor vor fi recalculate sau vor fi tăiate de anul viitor, având în vedere că România s-a angajat în cadrul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă să facă o reformă a sistemului de pensii.

    “În niciun caz nu se va schimba sistemul de pensii în sensul acesta. Am o luptă pe două paliere în acest moment, pe două fronturi. În primul rând, pensiile militare nu sunt pensii speciale. Am convenit asta şi cu ministrul Muncii, cu domnul premier, vom merge la Bruxelles săptămâna viitoare ne întâlnim cu un reprezentant al Băncii Mondiale care face un studiu despre asta şi arătăm că în tot sistemul NATO, în toată Europa, pensiile militare nu sunt pensii de privilegii, sunt pensii de stat pentru care Armata a contribuit şi a fost un alt sistem în care s-a premiat meritul legat de faptul că au fost foarte multe libertăţi care au fost pierdute de către militari prin acest statut. Deci este clar că nu vom accepta niciodată să se treacă pe un principiu al contributivităţii care nu poate să funcţioneze, pentru că nu poţi să mai calculezi din trecut toate elementele de contributivitate şi s-a văzut, s-a încercat acum vreo 10 ani şi mai degrabă s-a încurcat sistemul decât a fost făcut”, a declarat Vasile Dîncu.

    El a mai afirmat că doreşte să fie respectat principiul ca la grade şi funcţii egale să existe şi pensie egală, iar acest lucru nu se întâmplă în prezent.

    “Un al doilea front al bătăliei mele este acela de a reuşi în Parlament şi cu ajutorul Guvernului, să facem dreptate în ceea ce priveşte pensiile, pentru că rezerviştii noştrii, cei care se află în rezervă şi retragere, suferă o nedreptate pentru că au ieşit în perioade diferite istorice şi în mod normal trebuie să respectăm principiul ”la grade şi funcţii egale, pensie egală”. Nu este normal ca cineva care a ieşit mai demult acum 20 de ani, să spunem, un general, să aibă acum pensia pe care o are un maior sau un colonel la funcţii şi grade egale, la experienţă egală”, a explicat Vasile Dîncu.

    El speră ca acest demers să fie realizat în actuala sesiune parlamentară.

    “Acest lucru îl vom realiza, sper, în această sesiune parlamentară, dacă nu, oricum avem un proiect, am constituit un comitet interministerial la noi, am construit, de asemenea, un cadru, un comitet consultativ cu organizaţiile pensionarilor şi rezerviştilor militari şi sunt sigur că o să rezolvăm, să găsim o chestiune care să rezolve aceste lucruri, să avem o hotărâre politică care să rezolve aceste lucruri în viitor, mai ales că noi, prin bugetul Ministerului Apărării Naţionale, nu prejudiciem bugetul general, ne descurcăm prin propria noastră gestiune cu aceste pensii şi salarii. Vom rezolva aceste lucruri în foarte scurt timp”, a mai transmis ministrul Apărării.
    =================================================
    https://www.news.ro/social/dincu-pensiile-militare-pensii-privilegii-pensii-stat-armata-contribuit-sistem-s-premiat-meritul-legat-faptul-au-foarte-multe-libertati-pierdute-catre-militari-acest-statut-1922403808002022101220882015
    ------------------------------------------------------------------------------------
    Hai că-i caldă, de azi! Vă vine PULE-ixul neterminaților!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Moș Teakă19:17

      Lugu-lugu, ciaka-laka ! Gargaragisme first clas !
      Vom încerca, speră, ne vom strădui și bla-bla !
      Dacă mai filozofează mult pe segmentul ăsta, s-ar putea să rămână fără scaun înainte de schimbarea comenzii la conducerea zguvernulu ! S-a mai dat el, de curând, stăpânul inelelor și ierea să fie trimis la prins fluturi !
      Texte pentru creduli ! Mai trece timpul, ne mai facem că facem și tot așea !
      Pe una dintre postările lui Merin Prăzete, patroncul blogulu În Cuiul Căcării, este postată Ordinea de Zi a următoarei ședințe a nuj cărei comisii comune de belit pula la urs, constituită la nivelul meapeneului cu reprezentanți de pe la principalele asociații de pensionari militari . Uitați-vă să vedeți cum este tratat subiectul despre reparațiile astea RK: fix pula ! Meapeneul se face că cere propuneri (pentru a câta oară), zdrongarii, tudorii și gropanii se fac că fac și tot așa !
      Chestia asta cu generalul care s-a pensionat acu 20 de ani și care are pensia cât un maior actual pensionat, este cunoscută de ani de zile ! Toți miniștrii au rezolvat-o, îndeosebi umflatul ăsta ngng, de-a ajuns ciuca bătăilor de joc pe toate televiziunile !
      ABURELI !
      Voi făceți-vă calculul cu indexarea de 5,1% și vedeți cu ce mai rămâneți după ce plătiți facturile !

      Ștergere
    2. ...Ula...ulaaaa...Ulaaaasa

      Ștergere
    3. Otănilă19:46

      Mulți cred că nu mai au habar nici în ce colonie trăim ! Dacă cineva mai are impresia că armata ar mai conta la ceva, în ziua de azi, e cam credul ! Atunci, ce-ar mai fi de zis de rezervă, care mai valorează fix pula ! Și, ca să ajungem în halul ăsta, cine credeți voi că a pus umărul la greu ? Păi tot ai noștri !
      Mă uitam aseară pe un post la explicațiile date de colonelul în retragere Petrescu, referitoare la o ipotetică bombardea atomică, ale cărei efecte s-ar resimți și în spațiul NATO ! Omul vorbea normal, iar o jagardea politică îl lua la pulă ! O jagardea pedelică, care, în loc să fie la tăiat de stuf cu bila la picior, pentru dezastrul în care a ajuns țara sub glorioasa guvernare bășinesco-boccie, rapandula ridica mâinile spre ceriu și făcea spume la gură, la adresa generalilor din rezervă ! Așa ne trebo, de am ajuns ca, în lumea asta prost făcută, rahații fut, în loc să pută !
      Ăștia am ajuns, și cu aportul comandanților supremi pe care i-am avut ! Un bețivan ne-a futat la scenă deskisă, iar altul a considerat că armata e bună doar pentru că te învață să coși nasturi !
      Aferim !

      Ștergere
  11. Cu ce i-a ajutat pe Rambo și Cezar că au primit teancuri imense de bani că ajutoare?
    Tot nefericiți erau.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ba prostovane ;;;carele esti...
      Am dat mincare si hainute si bani pentru studii celor doi copii !
      Acum Ei iti platesc tie pensia din salariul de la PRIVAT MILOGULE carele esti !!

      Ștergere
  12. "Într-o zi până şi războiul se va pleca în faţa poeziei, a dragostei de frumos, a plânsului nou-născutului;
    Acolo unde cărţile vorbesc, vocea armelor tace"

    finalul de la Ecce homo, Între glorie şi Ruină de Camelia Opriţa

    RăspundețiȘtergere
  13. Închisoarea Înjerilor21:04

    Bă, lasă dreq armata, că jdim noi ce a făcut, ori nu a făcut și povestește-ne, mai bine, despre realizărilii revoluționare ale faimoșilor luptători paznici de pârnăi ! Chestii de alea cu suspans, de la tăiat stuful prin deltă, ori cum se mai ușkea câte unul, de la ocnele de mahimo siguranță, în timp ce voi executaț serviciul de pază numa cu fața la obectiv !

    RăspundețiȘtergere
  14. Cezar21:53

    Cuțu cuțu să ne suji nițel prepuțu !

    RăspundețiȘtergere
  15. Peleix00:23

    Noapte bună vouă și nu uitaț bășinoșilor ca pe la doauă să mă înbeliț la oauă! Amîndoo buei!

    RăspundețiȘtergere
  16. Țiuzer08:52

    Hop, hop, hop, și muie dimineața !
    S-o loaț nițăl la ceok, ca să vă taie greața !

    Moaaaaaa, mâne ne-o bagă !

    RăspundețiȘtergere
  17. Răspundeți

    reddog8 octombrie 2022, 18:47
    Cu ce i-a ajutat pe Rambo și Cezar că au primit teancuri imense de bani că ajutoare?
    Tot nefericiți erau.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri

    CEZAR9 octombrie 2022, 09:19
    Ba prostovane ;;;carele esti...
    Am dat mincare si hainute si bani pentru studii celor doi copii !
    Acum Ei iti platesc tie pensia din salariul de la PRIVAT MILOGULE carele esti !!

    RăspundețiȘtergere

HAI, UIMITI - MA !
Comentariul va evidentiaza starea..naturala si capacitatea de analiza si sinteza!