Google Website Translator Gadget

marți, 24 mai 2011

NOI despre NOI !______________________________by Stelian P.

TURNATORIA LA ROMANI=================.. Inca din cele mai fragede vremuri, romanii au fost preocupati de respectarea cu   strictete a regulilor eticii si echitatii (socialiste sau capitaliste, nu conteaza, egalitate sa fie).
Fiind cu ochii mai mult pe vecini decit in oglinda ei observau imediat orice modificare in nivelul de trai al celor urmariti, remarcind cu ironie fina:
-“ De unde ma-sa are asta bani sa-si vopseasca usa ? Mafiotu dracului !”.
Spiritul patriotic si nu invidia ii obligau pe romani sa se puna la masa si sa scrie autoritatilor despre faptele profund necinstite pe care le vedeau, semnind apoi cu curaj: “Un grup de cetateni indignati”.
Curajul devenea din ce in ce mai mare asa ca multi semnau chiar cu numele proprii: “Felix, Napoleon, Nus, Patriotul roman” etc., etc., arhivele sigurantei dar si cele ale securitatii sau militiei continind milioane de dovezi in acest sens.
Desecretizarea arhivelor nu ar afecta siguranta statului dar ar dovedi ca peste 60% dintre romani sunt patrioti adevarati care corespondeaza (in secret) cu autoritatile (ceilalti 40% sunt bebelusi si tradatori de neam si tara).
Astazi, ziarele celui mai cinstit si corect patriot roman (cu nume rusesc) abunda de asemenea semnaturi curajoase cum ar fi: ” Adevaratul SRI, Vlad Tepes, Un grup de ofiteri cinstiti, Grupul de veghe Vulturul cruciat” si exemplele ar putea continua dar ma tem ca se blocheaza serverul.
Acesta este doar unul dintre motivele pentru care strainii (ungurii si evreii in primul rind) vor sa distruga Romania noastra draga, fiind convinsi ca trasaturile noastre pozitive si curajul deosebit cu care ne manifestam, ii impiedica sa asupreasca si sa jefuiasca alte popoare.
Acesta este si un alt motiv care explica belsugul in care traim noi fata de mizeria in care se balacaresc popoarele mai sus amintite.             
                                                       Stelian P.

24 de comentarii:

  1. Multumesc don.Stelica! Cred ca multi va asteptau. Printre ei si eu si ,,prietenii" mei buni! De acum sunteti la ..butoane.Succes!

    RăspundețiȘtergere
  2. Anonim14:11

    Stelian P.
    Multumesc pentru primire si vreau din start sa fac o precizare:
    - textul e vechi (procentul de 60% este subevaluat pentru domeniul militar si ma refer la cadrele active) iar cind l-am scris aveam un scop ascuns. Voiam sa provoc o discutie pe tema "securitatea era politie politica in totalitatea ei sau doar partial ?".
    Astept parerile voastre.

    RăspundețiȘtergere
  3. Anonim14:43

    TOP GUN
    Interesant articolul de mai sus,iar 'Stelian P' NE-O IA INAINTE,as putea fi invidios si turnator ,dar cred ca raman nitel invidios,ca acu'unde sa-l mai torn??? vremurile demult apuse,or fi apus oare?????
    Ei, vezi draga Stelica,depinde cum esti genetic structurat si ce Dumnezeu ti-a strecurat in ADN,daca ursitoarele nu au fost bete crita si n-au umblat aiurea prin sat!!!!
    Asa ca daca ai o educatie solida,n-o sa te duci sa-l torni pe MISU ,CA INJURA GUVERNANTII SAU A DAT HOLD -UP la vreo banca si are vile si palate,si jeepane ,si adica eu sa n-am ????Ia sa-l torn,poate obtin si eu ceva!!!!
    Da vezi, nu toti suntem cozi de topor,nu toti suntem mici la suflet,depinde ce educatie primesti,cine ti-o face,cine-ti sunt mentorii si reformatorii de caractere si destine!!!!
    NOTA 10 CU FELICITARI,cam cinic tonul,dar treaca mearga,cu lipsa cu tot ,hai ca-i bine!!!
    Sa-nteleg ca si maine o alta aventura,marca Sertarul umoristic ,made in 'STELIAN P'
    O ZI EXCELENTA STELICA!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Anonim15:35

    @ cezar,
    In urma cu aproximativ doua ore am postat un comentariu adresat lui @ TOP GUN.Comentariul a fost redactat in termeni cat se poate de civilizati si se dorea un ,, umil “drept la replica vizavi de persoana d-lui Dogaru si a scmd… in general. Faptul ca l-ai STERS imi intareste convingerea ca nu m-am inselat in ceeace te priveste si prietenul nostru comun (NEVIRTUAL – de aceasta data ) a avut perfecta dreptate intr-o discutie pe care am avut-o cu el in urma cu vre-o 2 saptamani. Apropo de ziua ta …, iti reamintesc faptul ca si eu am o zi de nastere ( ca orice persoana) ca dealtfel si una onomastica….,si nu-miamintesc faptul ca in ultimii 30 (TREIZECI) de ani sa ma fi sunat macar o singura data!!!
    Su acum STERGE si comentariul asta exact asa cum ai sters ….30 de ani (de zic eu cel putin buna vecinatate daca nu amicitie)….de dragul unor prieteni virtuali si a catorva comentarii in plus pe blog. Aminteste-ti discutia pe care ai avut-o cu ,,Z”si probabil vei intelege motivul supararii mele.
    Nikk

    RăspundețiȘtergere
  5. Comentariul tau plin de ,,substanta"este la locul lui,NU TI L_A STERS NIMENI! VEZI MAI JOS LA TIGRII-2
    Ceea ce incerci tu este atat de Straveziu incat rad si curcile
    PS. Poate ai ceva de spus la comentariul lui Stelica?!!!(ca tot ai remarcat ca nu mai scrie pe aici-uite ca scrie!)

    RăspundețiȘtergere
  6. Anonim16:48

    @Stelian -se pare ca nu mai avem loc si noi. se mai gasi unul suparat!
    Ref. la subectul tau..foarte interesant si de discutat. Oricum sa stii ca nu suntem cei mai tare in parcare.dau exemplu DDR-STASI si GERMANY-GESTAPO. Patriotii faceau trisferturi din munca .Ce zici(ziceti)

    RăspundețiȘtergere
  7. Anonim16:49

    ps. chestia-i haioasa si in armata(dupa 89 imediat)

    RăspundețiȘtergere
  8. Anonim16:52

    @ cezar,
    ,,Amice “ chiar ma crezi idiot ??? Este vorba de comentariul ,, replica” la postarea lui @ TOP GUN de la 12:32 si in nici-un caz de cel la care faci tu referire. Te asigur ca nu am orbul gainilor iar de,, rasul curcilor” este incercarea ta de a drege busuiocul.Practic ma minti in fata cu un tupeu iesit din comun.
    @ TOP GUN,
    Va rog sa ma scuzati ca nu repostez dar pur si simplu nu am salvat comentariul respectiv.
    Este posibil sa va raspund pe un alt blog. Pentru mine,… ,,CEZAR” ( ca persoana ) este un ,,capitol incheiat".
    Nikk

    RăspundețiȘtergere
  9. Dupa 12.32- nu mai este nimic ,nicaieri nici macar in SPAM.Mai mult decat sa-mi dau cuvantul ca nu am sters nimic nu pot face.daca-i asa important reformuleaza-top-gun te asteapta . a promis. daca nu, poate comentezi la Stelian-surpriza -a publicat totusi!si cu asta Basta nu mai raspund la aceasta tema.
    24 mai 2011, 17:05

    RăspundețiȘtergere
  10. Anonim17:12

    Stelian P.
    @Anonim 24 mai 2011, 16:48
    Din pacate noi nu avem cifre oficiale asa ca aici ma bazez doar pe "surse". Trebuie insa sa mentionez ca spre deosebire de noi nemtii au avut singe in instalatie si au facut curatenie atit dupa razboi cit si dupa 1989. In parlamentul lor nu exista fosti ofiteri din STASI si nici fostii pupincuristi nu au fost reprezentati de Partidul Germania Mare condus de un lingau de frunte al partidului comunist.
    Poate si din cauza asta exista mici diferente intre nemti si noi din care ar trebui sa invatam.

    RăspundețiȘtergere
  11. Anonim17:16

    am inteles . poporul , vinovatul de serviciu .
    subtil ca intotdeauna : felix ... .
    dar nu cumva si basescu si ai lui ?
    sau vinovati sunt doar turnatorii , nu si securistii !?
    60% , cel putin . asta dupa mintea ta . este incercarea clasica si perfida a securistilor de a culpabiliza toata populatia . te asigur , sunt mult mai putini , dar care scriau mult , ca tine .

    felix " the cat " .

    RăspundețiȘtergere
  12. Anonim17:16

    Stelian P.
    PS Nemtii au declansat doua razboaie mondiale iar in ultimul au comis orori inimaginabile. Nu le-au ascuns sub pres si din cauza asta au o alta imagine fata de noi care nici acum nu vrem sa recunoastem fapte evidente dar ne chinuim sa aruncam mereu vina pe altii.

    RăspundețiȘtergere
  13. Anonim17:24

    Stelian P.
    @felix " the cat "
    Gind la gind cu bucurie. Sigur ca Basescu e principalul vinovat dar pe el cine l-a votat ? Tu nu, eu nu , el nu...nu cumva poporul nevinovat ?
    Pe Hitler cine l-a ales in cel mai pur mod democratic ?
    Deci poporul, romanii in general nu au absolut nicio vina. Altii ne aleg conducatorii.

    RăspundețiȘtergere
  14. Anonim17:37

    @ cezar,
    Si fiindca sunt un tip perseverent vreau sa te intreb de ce ai sters comentarriul de mai jos ???Te deranjaza adevarul ???... sau nici pe asta nu l-ai sters si trebuie sa te cred sub cuvant de onoare??? Comentariul asta l-am salvat si-l repostez cu toate ca a fost pe blog pret de cateva minute si in mod sigur l-au vazut si altii...,
    @ cezar,
    ,,Amice “ chiar ma crezi idiot ??? Este vorba de comentariul ,, replica” la postarea lui @ TOP GUN de la 12:32 si in nici-un caz de cel la care faci tu referire. Te asigur ca nu am orbul gainilor iar de,, rasul curcilor” este incercarea ta de a drege busuiocul.Practic ma minti in fata cu un tupeu iesit din comun.
    @ TOP GUN,
    Va rog sa ma scuzati ca nu repostez dar pur si simplu nu am salvat comentariul respectiv.
    Este posibil sa va raspund pe un alt blog. Pentru mine,… ,,CEZAR” ( ca persoana ) este un ,,capitol incheiat”.
    Nikk

    RăspundețiȘtergere
  15. Anonim18:28

    NIKK,
    Hai sa renuntam la pluralul de reverenta,sunt TOP GUN,fara dvs.ma face sa ma simt mai in varsta ,decat sunt
    Poti sa-mi raspunzi ce vrei tu despre Mirciulica si ai lui, dar cu argumente ,ca sa avem o baza de discutie ,nu doar sa facem cozerie!!!!
    Spune-mi cand e ziua de nastere,de sf Nicolae ,iti spun pe ce blog vrei tu sau pe mail, LA MULTI ANI!!!,daca bineinteles,nu te deranjeaza,dupa parerea unora, daca nu sunt cu ei sunt impotriva lor,as fi un paria in acceptiunea lor!!!!
    E chiar ok ,sa avem fie si numai amici virtuali,care se gandesc din cand in cand la noi
    Sunt atat de putine momente ,cand avem nevoie de doar ,putina fericire,un strop de iubire,un gand bun!!!! Vorbesc serios Nikk!!!! posteaza comentul !!!!
    Eu sunt chiar permisiv si tolerant de,invatatura crestina si educatia alor mei!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  16. Anonim20:29

    virgilius a scris:


    Cred ca nu ati inteles ce am postat eu. SAu ati citit pe sarite. Principial nu sunt impotriva mentinerii cuantumului celui mai avantajos insa cu anumite mentiuni pe care le-am expus. E corect oare sa se mentina in plata pensiile de peste 100 de milioane lei vechi in conditiile in care se stie clar ale cui sunt, ale unor spagari si smenari, pensii obtinute fraudulos prin fel de fel de artificii? E constitutional? Cum am mai citit, smecheria a devenit element curat constitutional, coane fanica nedumiritule? Poate intr-o tara dezvoltata, cu resurse uriase si nevandute pe nimic de guvernarile haotice o pensie de 2000-3000 euro pentru un colonel care a activat in Armata , nu prin alte institutii la caldurica( fara aplicatii, alarme, exercitii, fara misiuni in locuri fierbinti), ar fi ceva obisnuit si normal. In situatia noastra, coane fanica zis nedumiritul, nu se poate admite ca unii profitori sa-si traga pensii de peste 100 milioane lei vechi (si culmea, nici nu se stie cu siguranta pe unde s-au fofilat! ca in Armata nu prea au activat, se pare!)iar un chirurg de renume, de exemplu sa aiba de 10 ori mai putin. De aceea, inchei din nou cu VIVAT REVIZUIREA, JOS PENSIILE NESIMTITE, BANII INAPOI DE LA SMECHERI!!!!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  17. @Stelica
    Parca pe Infomondo scrii mai bine si mai ingrijit.Nu cumva ti-a umblat Cezar la text? :):)
    Daca tu zici ca este asa de mare procentul turnatoriilor la romani...pai, suntem linistiti! N-au nicio sansa ungurii si evreii sa unelteasca... fara sa se auda unde trebuie!

    RăspundețiȘtergere
  18. Pai, hac, eu la cine sa scriu ? La Cezarel, sau la Stelica? Sau la amandoi, ? Hac ! Fir/as al dracului, nu puteam sa beau berea mai tarziu ? Acum vreau sa scriu ceva, dar nu mai pot sa ma hadaptez la adrisant. Hac! O las pe maine ! Pa >

    RăspundețiȘtergere
  19. Anonim00:44

    Ha, ha, hamstere (Czare) faci tu cum faci că îi îmbîrligi şi-i superi pe toţi: de la stânga la dreapta şi de sus în jos! Ţi-aş spune eu ceva "de dulce" dar ai noroc că eşti vizitat de doamna profesoară Gina şi de Elena colega noastră!...Dar poate odată şi odată ne vom întâlni în carne şi oase şi-o să-ţi testez partea fizică că aialaltă...se vede cum e. Da s-ar putea după această întâlnire "a la mortal combat" să-ţi zornăie pt. mult timp oasele!
    Ce zici de astea? D pumn strîns=0,25 m; H=1,98m, h(la umeri ca Şvaiţernegher)= 0,9 m, M=102kg...Te aştept puiule...
    PS. Mai pune şi tu ceva pe tine (musculatură) că acu eşti numai pene şi os...
    Anonimu cunoscut

    RăspundețiȘtergere
  20. Anonim08:10

    Stelian P.
    @Plano10
    Nu am verificat si nu cred ca CEZAR modifica putinele mele rinduri. La Info insa am o vasta experienta in acest sens. In legatura cu ungurii am un text dar inca ma gindesc daca o sa-l postez sau nu. Poate totusi miine.

    RăspundețiȘtergere
  21. Anonim08:12

    Stelian P.
    @CEZAR
    Buna dimineata tuturor. Ma duc sa caut ceva in sertar.

    RăspundețiȘtergere
  22. Buna dimineata tuturor!
    @ Stelian-va rog sa verificati. de asta las si originalul la coment.a vrut si Plano sa bage o stramba sa se simta bine,ca tot era scandalul pe stins. Ar mai fii ceva: i-am promis ca daca se instaureaza odict. meletara(cum progn. cineva la el)ma voi ocupa special de instruirea lui,cu ore suplimentare.ha,ha,ha,....
    Va propun sa lasam cam 2-3 un material sa fie bine digerat!!

    RăspundețiȘtergere
  23. @Micutu-bai frate da tare te incurcasi! o fii nr. de halbe de vina? ia mai vezi,poate totusi..ii scrii lui Stelica...e la butoane!
    @Anonimul C.-m-ai conviins-te iau bodyguard! cu atatia care vor sa-mi ingroape frumusetea de blog!

    RăspundețiȘtergere

HAI, UIMITI - MA !
Comentariul va evidentiaza starea..naturala si capacitatea de analiza si sinteza!