Google Website Translator Gadget

sâmbătă, 28 mai 2011

NOI despre NOI !______________________________by Stelian P.


ROMANII SI PROTESTELE….Dupa vaicareala si injuratul conducatorilor romanii mai au o preocupare importanta : protestele. Spre deosebire de needucatii aia de japonezi care protesteaza cu panglici albe legate la mina in timp ce ,vai ! , lucreaza, sau mai rau, protesteaza duminica, romanii incep protestele luni dis-de-dimineata pe la ora 12.oo. Inainte de proteste fuhrer-ii sindicali anunta cu ajutorul vuvuzelelor si tromboanelor o cifra amenintatoare : de la 20 - 30.000 in sus. Reporterii cred ca este vorba despre numarul participantilor dar in realitate fuhrer-ii se gindesc la cistigul lor zilnic. Singurii care iau in serios cifrele sunt jandarmii, dar din cauza stupidelor prevederi regulamentare. Si ei sunt romani si stiu foarte bine ca la sfirsit o sa regrete ca au carat tone de scuturi, casti si gaze. Dupa ce isi fac incalzirea cu o bere (vodca nu pot ca ei mor de foame) romanii incep protestul, adica o cascada de lozinci educative in care mamele guvernantilor sunt cele mai des invocate. Politisti in uniforma dau cu caschetele dupa presedinte demonstrind ca oricum nu au ce sa acopere cu ele. Pensionarii militari sunt mult mai educati decit politistii si protesteaza alfel. Sub comanda ferma a fostilor activisti PCR executa un dans razboinic la umbra portretului in flacari al comandantului suprem. Dansul bine executat si cu multe elemente folclorice ii face sa paleasca de invidie pe colegii lor din jungla ecuatoriala. O alta metoda mult mai eficienta pentru a-si demonstra inteligenta este fluieratul pe timpul intonarii Imnului national. Evident, ei nu fluiera Imnul ci pe comandantul lor suprem, demonstrindu-le civililor necunoscatori ca armata nu e o gloata, asa cum crede dogarianul sef, ci o banda bine organizata, cu un comportament de maimutoi in calduri. A doua zi, pe blogul sindicatului, civilii primesc lectii despre “……coloana vertebrala a societatii civile – militarii in rezerva.” Pentru victoria sau esecul acestor guvernanti la ultimele alegeri, aceiasi romani se cafteau intre ei sau cu jandarmii spre marea bucurie a celor de la Ambulanta. Acum tot ei ii injura. Efortul este atit de mare incit pe la ora 16.00 manifestantii se retrag epuizati la o alta bere.
.

53 de comentarii:

  1. Va salut pe toti! Scuze la toata lumea!
    Am fost plecat cateva zile din localitate

    RăspundețiȘtergere
  2. Anonim19:01

    Ghita de la Pocreaca a scris:


    Nu-i mai spuneti “Stelian P” …Spuneti-i Admin (comisar Vasile Burcu) , fost un fel de sefisor prin SCMD , dar nu a reusit sa ajunga la “borcanul cu miere” al conducerii centrale …

    RăspundețiȘtergere
  3. Anonim19:51

    Prima concluzie : Cezarel nu mai are (daca o fi avut vreodata) nimic de spus , se bazeaza numai pe spusele MAESTRULUI (va aduceti aminte ca asa il numea la inceputurile blogarelii lui) Admin (Stelian P)...

    RăspundețiȘtergere
  4. Mai domnule anonim de cine si de ce ti-e frica sa spui cam cine esti?Uite eu mi-am dat ,pe langa nume chiar si nr. de telefon si nu m-a injurat nimeni cu toate ca eu am cam sarit calul cu adjectivele ce se poarta prin zona.Ad fost membru SCMD chiar virulent si printre primii ,inca de prin 2004 am fost prin audiente pe la presedentie si pe la prim ministri ,eram nemultumit de cuantumul pensiei in raport cu beneficiarii L164[pot demonstra cu documente spusele mele].Inca mai devreme in 2002 dl.Adrian Nastase [p.m.]m-a ajutat sa-mi gasesc un job de administrator la un mare trust.M-am inscris printre primii in SCMD [la Bucuresti]ca in marele nostru muncipiu nu se deschisese.pe parcurs vazand intorsatura si scopul conducatorilor SCMD[deci nu-mi aparau si interesele mele si a celor in cauza cu mine ci numai ale lor]mi-am dat demisia [pe 16 dec.2010].Apoi ati vazut cum au evoluat lucrurile de acuma ,sincer,mi-a cam rusine sa spun ca sunt pensionar militar ,la cate magarii au facut unii dogarieni si la ce pretentii au.Sunt curios care a fost soarta celor 1200 lei care i-am platit eu si altii care s-au retras din sindicat.Mi-e rusine de cate ori vad cam cu ce se ocupa mana de sindicalisti ,care au mai ramas ,si ma mir cum de inca nu i-a arestat nimeni pentru ineptiile ce le zic si pentru tulburarea linistii publice.Pentru ce a facut dl. ministru Oprea pentru noi pensionarii toata stima ,acuma de ce tac toti precul ala in iarba?tigri2

    RăspundețiȘtergere
  5. Anonim20:55

    @Tigri
    Ai platit 1200 lei? Deci cotizatia pe 10 ani! Sunt in ceata? O fi de la povestirile matale FF (foarte fantastice)? Cred ca ai vrut sa spui 120 lei.

    RăspundețiȘtergere
  6. Anonim20:56

    @Cezarica
    Ce stii de VIS. A abandonat salupa?

    RăspundețiȘtergere
  7. Anonim21:09

    Stelian P.
    @Ghita de la Pocreaca&Co.
    Te-am rugat si pe alt blog si o fac si aici:
    - te rog sa nu postezi prostii ca nu va ajuta cauza cu nimic. Nu exista nicio legatura intre Burcu si Stelian P.
    Un om cu o minima inteligenta isi da seama usor ca stilul lui Burcu este complet diferit de al meu. Proprietarii de bloguri stiu ca noi doi avem IP-uri diferite si postam din locatii diferite. Ii rog cu aceasta ocazie sa-si spuna parerea.
    Indiferent de minciunile pe care le postati pe mine nu ma "lamuriti" cu asemenea metode. Incercati sa va folositi creierasul mai eficient.

    RăspundețiȘtergere
  8. Anonim21:14

    Stelian P.

    SCMD concurent al revistei Catavencu ?

    Simbata 28.05.2011 pe blogul SCMD citim urmatoarele:

    „UNDE SUNTETI COMANDANTII MEI ?
    1. De ce nu participati la actiunile SCMD, sindicat din care unii faceti parte?
    2. De ce va ascundeti in asa zisele asociatii ale cadrelor in rezerva si retragere ? (in conformitate cu , aberantele , prevederi ale L 263 nu mai exista cadre in rezerva si retragere)....
    Presedinte SCMD/Filiala sector 6
    col.(r)
    MARIAN TUDOR”

    Daca dupa domnul TUDOR nu mai exista „ cadre in rezerva si retragere” SCMD pe cine reprezinta ? Ce inseamna cuvintele de mai jos cocotate sus, sus de tot, pe toate paginile blogului ?

    „SINDICATUL CADRELOR MILITARE DISPONIBILIZATE, IN REZERVA SI IN RETRAGERE - COMITETUL DIRECTOR
    Honor et Patria! Vae victis!”

    HONOR ET PATRIA ? VAE MEMBRIS !

    RăspundețiȘtergere
  9. @anonim ,am scris in graba cifra ,cu banii astia nu mai poti fi atent la amanunte ,si ce-i grav in asta ?Mai grav este cand te ascunzi dupa deget ca sa poti spune tampenii.Nu crezi?Sau crezi ca nu poti fi depistat usor dupa IP ?Crezi ca nu ti se poate face "o bucurie"costisitoare?Traim pe taramul talharilor,hotilor ,smecherilor,hakerilor,mafiotilor si orice poate fi mai rau.tigri2

    RăspundețiȘtergere
  10. Anonim10:26

    sunt si eu curios .
    ce a facut oprea pentru noi , pensionarii militarii ?

    si ce este cu amenintarea referitoare la IP si identificare ?

    nervozitate mare , la unpr ?

    RăspundețiȘtergere
  11. Anonim11:16

    omo a scris:


    Mă minunezi cât sânge rău poate să vă facă ceva firfirei în plus sau minus. Mă minunez totodată că vă vedeţi doar pe voi,… de! aţi fost comandanţi sau cel puţin şefi (cu coeficient de salarizare între 3,5-5 sau 6), prime de comandă, salarii de merit, solde babane, diferite sporuri (de distrugere etc ), dar de ceilalţi, de ce nu deschideţi discuţia ? ei n-au fost în aceiaşi tagmă cu voi ? O să-mi spuneţi că vă recomandă şcoala absolvită, funcţia, gradul şi etc, …Dar, nu tot între patru scănduri vom ajunge ? Maiştri militari tot 3 ani au făcut ! Uitaţi să spuneţi că printre categoria de subofiteri şi maiştri erau foarte mulţi mai buni decât mulţi dintre colegii voştrii. Dacă înainte un atelier era condus de un lt.col. ing sau colonel , cu un coeficient de 4,60 plus primă de comandă, astăzi este condus de un maistru principal cu studii superioare de inginerie dar fără primă de comandă, cu acelaşi competenţe !
    De ce să-i bucure pe subofiţeri sau maiştri pensionari legarea pensiei de salariu când în cazul lor, soldele active au fost plafonate/şifonate ? Când în cazul lor la legea salarizării s-a luat din coeficient şi nu s-a dat ! pe când la ceilalţi s-a dat. Dacă un plt.adj.pr. înainte de această lege avea 2,90 , odată cu aplicarea noii legi va avea 2,67. Unde este cariera lor când sunt încorsetaţi între 1,90 şi 2,67.! Cât aţi fost şefii lor, de câte ori v-aţi luptat pentru ei ? De câte ori veneau la voi şi vă ridicau problema salariilor de mizerie, de ce vă afundaţi capul în nisip ca struţul fără a le ridica şefilor ierarhici! Sigur, era mai important să vă păstraţi funcţia şi obedienţa faţă de superiori decât să vă zbateţi pentru ei.
    Noua lege a pensionării este singura care face puţină dreptate pentru ei şi nu vă bucură deloc pe mulţi dintre voi! Ei au grupe de muncă, stagii de cotizare relativ în progresie, fără creşteri bruşte, dar şi demnitatea de a accepta situaţia aşa cum este ea la ora asta, cu suişuri şi coborăşuri.
    Si pâna la urmă, de ce m-aş încrede în Dogaru ? cel care a fost uns militar de politic şi care are un stagiu de militar activ în jur de 18 ani , dar care habar nu are ce înseamnă instrucţia primară sau de care o fi . Se poate compara cu cel care are 37 ani activ +24 ani grupa specială ?

    RăspundețiȘtergere
  12. Buna dimineata!
    Un anonim care se da interesat de problematica!!!
    Daca vrei sa fii bagat in seama da-ti si tu un nume.
    Daca te intereseaza personajul,intra pe blogul lui si intreaba-l ce mai face. daca mai face! Da don Burcul pentru mine este ,,maestru"in ale blogaritului.
    @ OMO-frumoasa prezentare! Te mai asteptam.

    RăspundețiȘtergere
  13. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  14. Bravo, baieti!
    Dati-ii inainte, slaviti-l pe marele general de popota Oprea!
    Eu prefer sa fiu ""dogarian"". Oprea, pe langa Dogaru, este un pigmeu, din toate punctele de vedere.
    Sa fiti sanatosi si mai uitati-va din cand in cind in oglinda si examinati-va constiinta (daca mai aveti un dram de asa ceva...)
    Al vostru,
    Dumitru Rinciog

    RăspundețiȘtergere
  15. Anonim12:53

    Stelian P.
    @Al vostru,Dumitru Rinciog

    Daca tot recunosti ca esti dogarian hai sa-ti dau ultima definitie:

    DOGARIANUL este un pensionar militar care plateste un colonel fara scoala militara ca sa fie incadrat intr-o gloata, ca sa fie intrebat daca are macar un dram de creier, ca sa i se spuna ca nu are ONOARE si PATRIE, ca sa i se spuna cum sa voteze, ca sa i se spuna ca e un disperat ,ca sa auda: zăbăucilor, amorțiților, loazelor, vaci proaste și slugoi ratați, dar lași, tîrfe, milogi și proști bîtă, pe de-asupra., si ca sa fie mintit cit mai frumos.
    „Trăiască România! Moarte FMI!”

    Ai dreptate, la asa vocabular toti sunt pigmei pe linga "colonelul" tau.

    RăspundețiȘtergere
  16. Anonim12:56

    Stelian P.
    PS
    Sincer vorbind, incep sa cred ca are dreptate in ce va spune. Eu zic sa mariti cotizatia ca meritati mai mult.

    RăspundețiȘtergere
  17. @ D. Rinciog- daca tot ati facut efortul,ar fii fost interesant sa analizati prin prisma dvs. punctul de vedere sustinut de Omo. Va asteptam!

    RăspundețiȘtergere
  18. Anonim13:13

    Bravo, baieti, slaviti-l pe marele general de popota Oprea!
    Nu ma mai mira ceea ce debitati si vomati pe toate blogurile prietenilor Burcu, Neacsu, si etc.
    Va salut,
    Dumitru Rinciog
    Este o cinste si o onoare sa fiu, asa cum spuneti voi, ""dogarian"", decat sa scriu osanale unei lichele precum Oprea!

    RăspundețiȘtergere
  19. Anonim13:22

    @tigri
    Hai, cauta postacii dupa IP! Si dupa ce vei constata ca sunt cel putin 5 IP pe zi cu acelasi "anonim", ce faci? Dupa 10 zile si vreo 50 IP vei ramane pagubas. Sau vei face o poveste SF!? Asta daca ai auzit de IP dinamic.

    RăspundețiȘtergere
  20. ATENTIE!!
    Blogul meu a fost securizat de Goagal pentru tentative de ,,evrinzdroping"_a trebuit sa resetez parolele etc.
    @ADMIN-pe plogul dvs, nu se poate publica. totul pare ok. dar comentariul dispare

    RăspundețiȘtergere
  21. @Pentru anonim=0,not coment,ca n-am cu cine,@.Pentru dl.Rinciog,daca nu intervenea dl.Oprea[sau polonic,sau izmana]cum ii zice lumea aflati ca pensiile se recalculau altfel,noi nu am platit impozit precum spun unii,iar anumite venituri n-ar fi intrat in calcul,nu spun care pentru ca sunt convins ca le stitisi am fi avut toti pensiile din ianuarie,va rog fiti corecti,ca daca ati fi nestiutori v-as crede.Apoi adevarul este ca fruntasii SCMDului se lupta pentru drepturile lor ,ii doare in bocanc de drepturile generale sau ale colegilor care au alte dureri decat pensiile lui D sau P ,care vor scadea cu ceva [si ar fi scazut la jumate daca nu intervenea Oprea],Acuma sunt convins ca vechii tovarasi urmaresc cresterea capitalului politic.Ne facem de ras domnilor cu toate iesirile nemotivate in strada si apoi unde au fost si unde sunt marii generali care au condus armata .Ca nu suntem tara bananiera sau sud-americana sa fim condusi de un plotoner sau chiar colonel facut la tortza ziarului .tigri2

    RăspundețiȘtergere
  22. @anonim omo 11.16.De cand x ani de un tip de scoala este echivalent cu x ani scoala de alt tip.Asta se intampla in oranduirea capitalisto-hoteasca din Romania anilor 20XX unde oricine poate ocupa orice functie ca de oameni suntem toti ,de aceia suntem ultimii oameni din lume ,findca ne conduc toti idiotii pusi in functie pe criteriile spuse de tine.Pai mai nene in vremurile bune cine facea liceul avea doxa ,nu oricine era in stare sa-l faca ,doar dupa 1985 cu crearea omului de tip nou erau toti obligati sa faca liceul ,probabil pentru a-i acoperi prostia academicianului ,doctor ,savant si alte "title"de renume mondial.dar sa spui ca un inginer sau un ofiter avea aceiasi pregatire cu un subofiter sau maistru e ca si cum ai spune ce a zis sergentu catre general"ca intre noi gradatii".Asa ca domnule anonim ,personal,ma indoiesc de gradul tau de pregatire,esti"mai pralel decat sinele de cale ferata"du-te cu furnicile la pascut.tigri2

    RăspundețiȘtergere
  23. Anonim16:22

    Incercarea ta de al combate/calma pe Uomo, este de inteles, dar sa recunoastem… Uomo are multa dreptate.

    Sa fim corecti. A fost mereu si este parca si mai mare egoism in structurile superioare ale armatei, incepand chiar de la structurile unei unitati si pana la minister. Nu le-au prea pasat si nu le pasa de cei de pe trepte inferioare, cand de fapt pe ei se sprijina structura. Modificarile din ultima vreme ale Legii 164/2001 spun de la sine acest lucru.

    In ultimii ani s-a marit suparator de mult plaja coeficientilor de salarizare dintre corpurile de militari. Acum prin legea unitara a pensiilor se mai echilibreaza situatia, pentru ca in anii din urma plaja coeficientilor de salarizare era mai mica, dar cand se va iesi la pensie peste 20 – 30 de ani, daca filozofia pensiilor va fi aceeasi, vor fi, ca in cazul soldelor, si intre pensiile corpurilor de militari o plaja mare de valori, cu dezavantaj suparator, din nou, pentru maistri militari si subofiteri.

    Eu respect foarte mult corpurile de maistri militari si subofiteri. Am lucrat nemijlocit cu ei in toata cariera. Chiar daca de regula au o abordare mai simpla, uneori chiar simplista, calitatea umana a acestora, am constatat deseori, este superioara celor din corpurile superioare de militari.

    Preocuparea permanenta pentru avansare in grad si functie, ratiunea principala, in fond, a unui militar de cariera, mai ales de comanda si stat major, scotea la iveala deseori multa mizerie umana.

    Nu am vrut sa ofensez pe nimeni, ci doar sa punctez parerea mea.

    RăspundețiȘtergere
  24. Anonim16:45

    pentru avram iancu ,

    chiar daca nu ai cu cine , fiind foarte inteligent si tu si cezar ( exponenti ai celor doua tabere ) , va spun doar atat :
    legea , cu amendamentele de rigoare , inclusiv stagiul complet de 20 de ani sunt de la inceput , din anul 2007 , cand a fost ticluita de seitan , sarbu si serbanescu .
    fiind foarte inteligenti , o puteti gasi pe net .
    oprea minte cu nerusinare . amendamentul propus de oprea este cel referitor la plafonarea soldelor , prin acel celebru ordin comun al lui , al lui blaga si al lui maior ( asta pentru cei care , au citit intradevar toata legislatia care reglementeaza pensiile ) .
    in privinta lui omo , corect privind situatia subofiterlilor dar noua lege unitara a pensiilor este mai nedreapta cu acest corp decat vechea lege .

    un anonim = 0 ,
    v-am lasat inteligentilor .

    RăspundețiȘtergere
  25. Anonim17:28

    Sigur nu ai gresit cand spui 2007? Pe atunci nici macar nu se vorbea de revizuire,recalculare etc. Ori tu incurci lucrurile ori esti un mare mincinos ..de partid!

    RăspundețiȘtergere
  26. @anonim 17.28 ,i-am acordat 0 si vad ca m-am inselat ,trebuie taiat 0 >>>multime vida,precum golul din capul lui.de fapt imi zicea mie cineva daca vrei sa ai un job bun si o afacere care sa mearga da-te pe langa partidul de la putere ,nu ai nevoie de studii si de alte pregatiri esti bun de orice pana la ministru si asa este.Pana cand o sa tot despicam prostia ,smechereala si hotia ,se duce tara de rapa.Cu privire la grandoarea dogaru mie imi cam miroase a Stoica de la Caritas ,Vantu de la FNI cu deviza "dormi linistit FNI vegheaza",sau alte tampenii de inselat si pacalit oamenii ,gen "aici sunt banii dvs.","sa traiti bine" >>"honor et patria>>h'ales bulles,prafu' s-a ales.tigri2

    RăspundețiȘtergere
  27. @Anonim=0/- ano,ano dar sensibil frate ,mai ceva ca o domnisoara! poate te botezi si tu si incepi sa combati cu ..aplomb!

    RăspundețiȘtergere
  28. Anonim21:29

    nu incurc lucrurile si spre deosebire de tine prefer sa ma informez foarte bine , inainte de a vorbi . si nu imi plac invectivele .

    repet , 2007 , luna noiembrie .
    si nu inteleg de ce , voi , care sunteti militari , tot faceti referire la partid ?!
    ma irita doar faptul ca vad militari care se lasa manipulati de oameni ca si ... cel invocat de tine .

    forma finala a legii este in fapt forma initiala , fara niciun amendament depus de oprea .

    in privinta anului 2007 , luna octombrie si noiembrie si pe tot parcursul anului 2008 , s-a vorbit foarte mult de taierea pensiilor nesimtite , ale militarilor . si ca sa vezi ca nu sunt ahtiat de politica , te anunt ca initiator este dan voiculescu , sustinut de basescu si sarbu - cel de la munca ( actualUNPR ).
    ulterior , interesele politioce , iau facut pe nii sau altii sa-si schimbe opiniile .
    inchei , daca intelegi bine , daca nu , nu . sa fii sanatos .

    RăspundețiȘtergere
  29. PS.....,,fiind foarte inteligent si tu si cezar "... aici chiar ca ai dreptate,nu te pot combate !!(sac!)

    RăspundețiȘtergere
  30. Anonim21:36

    Cezarel ... asa modestie , (adica , in cazul de fata bun simt) mai rar . Daca si tu esti inteligent , atunci si Hitler a fost membru al PCUS ...

    RăspundețiȘtergere
  31. Nu am facut decat sa-ti dau dreptate!!Nici asa nu-i bine?

    RăspundețiȘtergere
  32. Anonim21:53

    pentru cezar ,
    in general ma injuri . dar nu este o problema .

    daca faci misto ca de obicei sau daca nu ai inteles intradevar , eu tot iti raspund :

    ma refeream la ceea ce a urrmarit tot timpul "legiuitorul" , prin legea 119/2010 si hg 735/2010 . mult invocatul articol 6 alin 1 si 2 .
    citeste art.18 din og1/2011 .
    eu l-am inteles de atunci si am actionat in consecinta .
    incepamnd de atunci toate postarile mele referitoare la aspecte tehnice din lege , actiuni in instanta , intentii ale conducerii MApN si MAI , au fost "respinse" pe toater aceste bloguri .

    daca planio 10 ar avea putin respect , ar posta ceea ce am scris eu si nu ar face el o selectie si o interpretare "deformata " .

    atat , injurati in continuare .

    tupak amaru

    RăspundețiȘtergere
  33. Frumos lucrat!
    CEZAR, ai avut dreptate!
    Azi la mine, a fost INTERZIS la comentarii!
    Nici acum nu se poate comenta!
    Ce sa fie? Cin sa fie?
    Dar de ce sa fie??????

    RăspundețiȘtergere
  34. Anonim08:06

    Stelian P.

    SCMD si subofiterii

    “• Marti, 31.05, intre orele 08.00-10.30, SCMD invita pe toti rezervistii si ofiterii in retragere….”

    Subofiterii si MM sa stea acasa.

    RăspundețiȘtergere
  35. Anonim08:30

    Stelian P.
    @Al vostru,Dumitru Rinciog

    Textul citat de mine mai sus reprezinta gindirea marelui Dogaru sau a unui pigmeu ?

    RăspundețiȘtergere
  36. Buna dimineata!
    @T.Amaru- nu-mi amintesc sa te fii injurat! nici macar de contrazis pt. ca esti destul de ,,nouaparut"in peisaj!
    Nu imi este clar ce puncte de vedere sustii sau ai sustinut,nici de ce-l acuzi pe Plano! daca vrei mai incearca poate ne luminezi.

    RăspundețiȘtergere
  37. # tupak amaru a scris:
    29 Mai 2011 la 10:37 pm

    ca , zi de zi , pe toate blogurile , apar postaci portocalii , vedem cu totii .

    dar nici cu pozitia SCMD si “aliatii” nu imi este rusine .
    pana mai ieri , ACMRR era o “unealta aservita puterii “. acum am intele ca apara drepturile militarilor .
    cine dezbina pe cine ? dumnevoastra cand aruncati tot felul de “soparle ” gen pensii NATO , cand faceti trimiteri la redobandirea vechiului statut de militar – ce faceti ?

    ati citit legislatia , schimbata intre timp , care reglementeaza pensiile , salariile , statutul militarilor , al politistilor ?
    vindeti iluzii .
    ati tot clamat victorii , cu ajutorul PSD , in senat .
    am vazut cum , tacit , au trecut linistit toate legile ( contrare inereselor noastre ) .
    nu ati inelels nimic ? sau nu va pasa nici dumneavoastra ?

    ati sfatuit gresit pensionarii sa nu ceara adeverintele de venit . sper din prostie si nu din rea credinta .
    acum , in loc sa recunoasteti vina , lansati idei halucinante – prin case de avocatura , prin bloguri prietene , idei care fac mai mult rau decat ne-au facut toti portocalii la un loc .
    opriti mizeria asta .
    si avand in conducere atati oameni de media , nu inteleg cum ati “reusit” sa aduceti prin televiziuni oameni care ne-au facut mai mult rau decat bine ( ca imagine ).

    acum injurati subofiterii si maistriii militari , invrajbiti militarii activi cu cei pensionati , aparati interesele politistilor ( care nu prea aveau chef de miting ) , facandu-va de ras .
    in incheiere , nu inteleg cum ma pot apara pe mine , de politicieni , oameni care , la randul lor , acum sunt politicieni ( sau in slujba lor ) .

    eu as fi mai pragmatic . m-ar interesa , de exemplu : ce se intampla cu revizuirea pensiilor militare ?
    ce se intampla prin instante ?
    ce-i cu nebunia din dosare ? 1a , 1b ??? vorbiti conspirativ !?
    mai intrati in salile de judecata si vedeti ce fac avocatii angajati .

    a , era sa uit de mesajul mobilizator , in care eram facuti in toate felurile de un Kamarad din scmd .

    si , in toata nebunia asta , cine naiba se mai gandeste la militari , cand recenta campanie electorala v-a activat pe toti ( cei galbeni , cei rosii si cei portocalii ) ?

    tupak amaru

    RăspundețiȘtergere
  38. Anonim09:06

    uomo a scris:
    30 Mai 2011 la 12:26 am

    Pentru domnul Pavelică / a scris: 28 Mai 2011 la 9:48 pm
    ” simpatizez cu cei care fac în sfârşit ordine în şmecheria pensiilor militare”. Vă daţi seama că niciun cadru militar normal psihic, membru sau nu al SCMD sau ANCMR n-ar fi afirmat aşa ceva?

    Mi-a scăpat la prima lectură, dar niciodată nu este prea tărziu !
    Domnule, dacă breasla subofiţeri -maiştri sunt şi pentru dumneavoastră tot o categorie de militari, atunci lăsaţi-mă să vă spun că ne-aţi jignit !
    De ce? Pentru că noi , o spun cu certitudine, chiar considerăm noua lege ca fiind o reparaţie şi că s-a făcut un act de dreptate. Nu mare, dar care totuşi ne echilibrează bugetul familiei. Nu lipsit de importanţă este şi faptul că noi reprezentăm atât baza cât şi o parte însemnată din trunchiul armatei, dacă bine vă aduceţi aminte. Sigur, meseria de militar nu se compară cu a celui care purta camera sau microfonul, dar credem că ceea ce s-a întămplat era un bun/rău necesar, chiar dacă a fost făcut de un izmenar. Încercaţi să coborăţi de pe piedestal şi nu-i mai categorisiţi pe oameni…şi nici nu fac parte dintr-o echipă diversionistă. Ca să vă liniştesc! M-ai degrabă văd în propaganda domniei tale o chestiune moştenită şi de diversiune de pe vremea împuşcatului!
    Să auzim de bine !

    RăspundețiȘtergere
  39. observ o buna colaborare intre dumneavoastra , plano 10 , burcu , admin si cati or mai fi .
    cooperare , in afara spatiului virtual .
    comentez de foarte mult timp .
    aproximativ 10 - 12 comentarii , toate legate de problema pensiilor , nu mi-au aparut .
    nici o problema .
    mi se pare cel putin ciudat faptul ca , pe aceste bloguri , militarii ( care , repet , sunt oameni inteligenti) nu ridica probleme punctuale , aplicat pe lege .
    intre timp multi au primit decizii , de toate felurile , au actionat in inastanta , etc.
    cu toate acestea , multa liniste . asta pana cand , brusc , administratorii lanseaza subiecte 'la zi " .
    sopre exemplu :
    stagiul de cotizare de 20 sau 25 ani ;
    puncte de vedere ale unor case de avocatura ;
    "atentionarea" pensionarilor privind "greselile " din og 1/2011

    bine , bine , dar aceste "lansari " se intorc impotriva noastra . pura coincidenta ? poate .dar cam multe coincidente .
    og1/2011 , cred eu , este o diversiune a celor de la putere , pentru a castiga inca un an , pentru a acoperi ilegalitatile grosolane , comise de casele de pensii , etc .
    am facut trimitere la niste articole din hg 735/2010 si og 1 /2011. nu poate fi doar o intamplare .
    la fel , celebra anexa cu valoarea soldelor minime de grad si functie ( orice militar trebuia sa se prinda ca , acolo , trebuiau trecute 2 valori - pentru grad si pentru functie ). nu am sesizat sa se fi prins cineva de aspectul acesta . curios nu ? desi era un aspect foarte important .
    in schimb vad ca orice comentariu este taxat dpdv politic . bag seama ca militarii sunt la fel ca si ceilalti romani - cu burta goala dar mari amatori de politica . foarte bine , dar nu ar trebui intai sa rezolvam problema care ne doare si dupa aceea sa glumim pe probleme politice ?

    tupak amaru



    Publicat de către Anonim pe ARMYIA - la 30 mai 2011, 10:01

    RăspundețiȘtergere
  40. PS-era gata ,gata sa se duca.l-am gasit in spam.spuneti de 10-12 comentarii neaparute? precizati unde le-ati postat! nu cred ca-i vreo rea intentie indiferent de parerea avuta!
    Nu avem nicio colaborare nici macar nu ne cunoastem!

    RăspundețiȘtergere
  41. Anonim13:27

    Stelian P.
    @CEZAR
    Se intimpla ceva cu postarile. Aici vad ca merg dar la Burcu am incercat acum 5 min. si nimic.

    RăspundețiȘtergere
  42. Anonim13:34

    Cezare, SECURITATEA (STASI/KGB-ul-FSB-ul) e pe urmele tale. Ai grija la ce cotcodacesti!

    RăspundețiȘtergere
  43. @STELIAN- Merge pt. ca am pile la imparatie!
    @Ano Ai uitat:Mosad, CIA_FBI,NSA....

    RăspundețiȘtergere
  44. Anonim14:51

    hai ca pierdem timpul degeaba .

    vad ca toate blogurile isi revin . bineinteles , pline cu glume si bancuri . ca de fiecare data atunci cand , o tema lansata , devine prea radical discutata.

    ca de obicei , nimic rau intentionat , nimeni nu are legatura cu nimeni si cu nimic .

    vad ca inceput campania electorala si va retin si pe unii si pe altii . combateti linistiti .
    chiar va deranjez . la revedere .

    tupak amaru

    RăspundețiȘtergere
  45. Cred ca suferi de,, mania persecutii"-de unde ai tras concluzia ca deranjezi? Eu ma straduiesc sa intram in normal si tu auzi ca ..deranjezi!

    RăspundețiȘtergere
  46. Anonim15:17

    Stelian P.
    @CEZAR
    Bine ca ai pile. Pregatesc pentru miine un text despre SCMD (inca mai surubaresc la el) si atunci am unde sa-l postez. Cred ca dogarienii o sa fie foarte bucurosi si nu vreau sa-i lipsesc de o placere.

    RăspundețiȘtergere
  47. Anonim15:21

    Stelica ,

    Cum iti place tie evident,lucram cu materialul clientului,asadar cum memorie ta e lunga,sa ne ajunga……din urma pe noi astia de suntem multi si destepti ei,isteti ,ma rog ,treaca de la tine,,onorea nu ti-ai pierdut-o asa-i??????
    Esti un adevarat barbat de onoare,da???????Ai puterea sa negi ca tu esti IOAN MARIAN,,adica ALTFEL????????Coincidentele ale naibii, sunt evidente!!!!!
    Si cum tu ai raspunsul in varful degetului,ce zici,ne confirmi????????
    O ZI EXCELENTA MARINICA!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  48. Anonim16:02

    Marinica minte mica, sau p..a mica cat e aia de furnica?
    PS. aia cu p...nu-i prostia la care va ganditi voi! Daca rezolvati rebus-uri, completati punctele lipsa...

    RăspundețiȘtergere
  49. Anonim17:04

    Grasi, frumosi ,altii verzi ca bradul stau cu vuvuzeaua in gura. Niciunul nu se gandeste ca mai bine si-ar cauta ceva de munca!! De fapt ce mai vor?

    RăspundețiȘtergere
  50. Anonim21:01

    esoel pentru STEIAN P.
    Desi nu am mai postat si nici comentat nimic in ultimele saptamani,am citit toate postarile si comentariile legate de SCMD si pensiile militare.In mod sincer TE FELICIT pentru atitudinea de mare demnitate si onoare militareasca pe care o ai si ai avut-o in tot acest timp,incercand sa arati si camarazilor dezorientati si ametiti de acest veritabil dusman al tuturor militarilor care a devenit SCMD.
    Ca unul care(si eu am fost membru SCMD), printre primii am aratat ca aceasta organizatie si-a parasit menirea si a fost cooptata politic de PSD(ca unde puteau sa traga cei trei politruci din conducere)dar si ca prin indemnurile de tip militarist,mercenarist si specific rebelilor unei vechi armate comuniste defaimeaza,dezonoreaza si compromite in ochii societetii civile calitatea de militar,imi permit sa apreciez ca esti printre putinii care ai incercat sa repari in ochii civililor marile stricaciuni provocate de simpatizantii si SCMD in sine.Ma bucur ca sant si ofiteri adevarati printre noi -si cred ca sunt destui de multi dar care nu comenteaza-si ca nu ai dezarmat, desi am vazut revarsandu-se impotriva ta talazuri de prostie,rea credinta,incultura si mai nou,pizmasi si dusmani ai propriilor interese sar la gatul tau cu atitudini de scelerati de parca daca ai inceta sa la mai arati adevarul li s-ar mari stagiile nefacute sau conditiile de munca.
    Esti un adevarat ofiter al armatei.

    RăspundețiȘtergere
  51. Anonim08:06

    Stelian P.
    @CEZAR
    Buna dimineata tuturor.Ma duc la sertar dupa un text care cred ca o sa provoace unele discutii. Sper sa fie realiste si mai putin emotionale.

    RăspundețiȘtergere
  52. Anonim08:09

    Mei Strelica de la ora asata tu iei "una mica"? Vezi ca alcoolul si akordul dauneaza grav sanatatii...

    RăspundețiȘtergere
  53. Anonim08:10

    Stelian P.

    Dogaru&Pricina – secera si ciocanul de pe desu-urile armatei…Suparati pe fiorosul dictator de la Cotroceni care a decis sa-i coboare din inaltele sfere ale „specialilor” in sferele de jos ale „tuturor”, doi colonei facuti la apelul bocancilor au pus de un sindicat. Primul este dl. col. (rez.) dr. Dogaru Mircea. Iubirea sa cu armata a inceput exact, dar absolut intimplator, in clipa cind a ajuns ruda prin alianta cu un tovaras general-colonel. (Nu o sa-i dam numele deoarece asta se numeste atac la persoana dar o sa spunem ca generalul respectiv are constiinta rosie de singele tradatorilor de neam si tara care incercau sa fuga din raiul comunist.)
    Fiind in aceasta situatie de exceptie, armata romana a considerat ca nu mai este nevoie sa-si piarda vremea cu scoala militara asa ca domnul Dogaru a fost imbracat in uniforma urmind ca ulterior sa invete si cum se incheie nasturii de la veston. Calitatile sale deosebite de militar (cu gura) l-au propulsat din „exceptional” in „exceptional” pina la gradul de colonel si numai mizeria aia din 1989 l-a privat de steaua de general. Profitind de o lege bine ticluita a incasat o valiza cu bani si a iesit la pensie la o virsta cind alti barbati muncesc din greu pentru sume mult mai mici. A supt o perioada alti bani frumosi de la stat dar slugoiul cel mic al dictatorului i-a inchis robinetul asa ca domnul Dogaru e foc si para pe cei mici de statura.
    Idolul sau politic este un alt doctor dus cu pluta: Vadim, iar asemanarile dintre ei sunt izbitoare. Un doctor in stiinte se exprima pe masura asa ca redam doar citeva dintre perlele vocabularului domnului colonel: „fanfaroni manipulati, canalii santajabile, idioti, ordin imbecil, timpiti in masa, hai sictir ba !, hai sictir fa! ,minti slabe care pun botul, latratul cotarlelor, Jigodia cea mica….” ( Toate sunt extrase dintr-o scrisoare publicata in 22.11.2010).
    Intelectual la intelectual trage asa ca domnul colonel se lauda ca avea deja in formatie, la data respectiva, peste 10.000 de alti intelectuali. Astazi inca 4000 de „disperati” au ingrosat numarul gloatelor. Numarul total al lor nu depinde de ONOARE si statutul lor de militar, asa cum minte „cabinetul 2”, ci de suma inscrisa in cupoanele de pensie.
    Mina dreapta a domnului Dogaru este tot un colonel fara scoala militara dar cu alte calitati importante: pupatul dosurilor prezidentiale. L-ati recunoscut, este inegalabilul Pricina, spaima emisiunilor TV si a comandantilor de unitati care nu mai stiau la ce mese imbelsugate sa-l invite ca sa-i adoarma vigilenta revolutionara.
    Frustrarea sa, care ii lasa si acum urme maro pe limba, ii permite azi sa se razbune. Cu toate ca este numai vice, adica ocupa locul 2 dupa fuhrer-ul militaro-sindical, exprimarile sale publice sunt intotdeauna „EU si Mircea”.
    Gustul dulce al primei iubiri inca ii mai stirneste papilele gustative asa ca Pricina mai pupa si el pe unde poate:
    „Col.(r) Mircea Dogaru -…..s-a dovedit a fi prin constiinta, prin curaj, prin actiune, un ofiter deplin al Armatei Romane,….” 10.02.2011
    La 25 Oct. 2010 sindicatul a dat prima proba de virilitate. Reusind sa adune 1000 de tovarasi bine hraniti (din cei 20.000 promisi la TV) domnul Dogaru a organizat un dans razboinic la umbra portretului prezidential in flacari, stirnind invidia justificata a omologilor sai din jungla ecuatoriala si amintind cu succes de ideile Evului mediu.
    VA URMA....

    RăspundețiȘtergere

HAI, UIMITI - MA !
Comentariul va evidentiaza starea..naturala si capacitatea de analiza si sinteza!