Google Website Translator Gadget

marți, 28 februarie 2012

Bâlbâială a Puterii pe lustraţie: Cum era Meleşcanu să devină lustrabil în ziua validării sale ca director SIE!

Zăpăceală a reprezentanţilor Puterii pe Legea Lustraţiei. Proiectul trebuia să treacă, astăzi, de plenul Camerei Deputaţilor, după o serie de modificări în comisia juridică. Numai că, în comisie, reprezentanţii Coaliţiei au introdus pe lista lustrabililor şi foştii procurorii generali sau adjuncţi, laolaltă cu foştii şefi utecişti şi şefi ai serviciilor diplomatice. Dându-şi seama că o astfel de prevederi ar putea face rău unor reprezentanţi proprii, precum Monica Macovei, deputaţii Puterii au eliminat în plen pe foştii utecişti sau procurori, în timp ce problema şefilor de servicii diplomatice (cazul lui Teodor Meleşcanu), abia audiat în comisii pentru şefia SIE, a rămas încă în suspensie, liderii PDL retrăgându-se în biroul Robertei Anastase pentru discuţii pe această temă.

UPDATE. Întrebat ce părere are despre toată tevatura cu legea lustraţiei şi dacă ar fi fost afectat în vreun fel, Teodor Meleşcanu a spus că nu a urmărit şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor, ci doar plenul comun. "Textul, însă, aşa cum a plecat de la Senat nu ridica niciun fel de problemă din punctul meu de vedere" a spus Meleşcanu, precizând, însă, că vor fi foarte mulţi cei care vor fi afectaţi de această lege.

Ion ILIESCU: Legea lustratiei este “aberanta si inutila”. Monica MACOVEI devine lustrabila!

autor: FrontPress 28.02.2012
Raportul Comisiei juridice la Legea lustraţiei a fost introdus pe ordinea de zi a şedinţei. Comisia juridică a Camerei Deputaţilor şi Comisia pentru drepturile omului a adus mai multe modificări la Legea lustraţiei, care lărgesc sfera persoanelor care au ocupat diverse funcţii în regimul comunist şi la cei care au fost procurori generali adjuncţi sau au deţinut funcţii în UTC. Aceştia riscau să nu mai aibă dreptul de a ocupa o funcţie de răspundere pentru o perioadă de cinci ani.
Exces de zel la comisie. Pericol pentru Meleşcanu
Dându-şi seama că aceste prevederi ar putea afecta pe unii democrat-liberalii aflaţi în funcţii parlamentare sau europarlamentare,  democrat- liberalii au reuşit, cu concursul partenerilor de coaliţie, să anuleze la votul pe articole, introducerea foştilor utecişti şi procurori în categoria lustrabililor. Foştii şefi de servicii diplomatice  au rămas printre noile modificări aduse de deputaţii jurişti. La fel și procurorii comuniști care au instrumentat dosare de poliție politică.
Numai în momentul în care şi-au dat seama că noua nominalizare la SIE, Teodor Meleşcanu, fost şef în diplomaţia comunistă, ar putea fi  afectat de această  modificare, democrat-liberalii au intrat în panică. Conform unor surse parlamentare,  preşedintele Senatului Vasile Blaga, şeful comisiei  juridice, Daniel Buda şi vicele Camerei, Ioan Olteanu, dar şi liderul UDMR, Kelemen Hunor s-au refugiat în biroul Robertei Anastase pentru a dezbate situaţia primejdioasă produsă de excesul de zel  al  deputaţilor jurişti.
Ulterior, sub pretextul că s-ar fi omis anumite elemente în comisie pe legea lustraţiei, liderul deputaţilor UDMR, Mate Andras, a propus, de la tribuna plenului, ca votul final să continue cu alte legi, iar între timp proiectul în cauză să fie modificat. Acesta a fost susţinut şi de liderul deputaţilor PDL, Mircea Toader.
Şeful de serviciu diplomatic, lustrabil dintr-o "eroare materială"
La rândul său, Buda a luat cuvântul cerând eliminarea a două litere din proiect  care vizau tocmai caracterul lustrabil al foştilor de servicii şi oficii diplomatice, pe motiv că ar fi fost păstrate, "dintr-o eroare materială", de către comisie.
Atât i-a trebuit liderului deputaţilor PSD, Mircea Duşa, pentru a acuza încălcarea  Regulamentului printr-o manieră fără precedent. Duşa le-a cerut reprezentanţilor Puterii să reîntoarcă proiectul de lege înapoi la comisie dacă vor să-l modifice. Şi, pentru că deputatul UDMR, Marton Arpad a precizat de la tribună că în cazul ueni erori materiale se constată acest lucru şi nu se supune la vot, preşedintele de şedinţă a trecut la fapte.
"Eroarea materială se constată, este opinia majorităţii. Am constatat. Supun la vot", i-a replicat laconic Olteanu,  înainte de a supune legea votului din plen.
Joaca de-a lustrabilii cu uteciştii cu funcţiii şi şefii din magistratură şi procuratură
Conform proiectului de lege, sunt incluse în categoriile de lustrabili cei care au fost membri ai guvernelor în perioada 6 martie 1945 - 22 decembrie 1989 (miniştri, secretari de stat, prim-adjuncţi şi adjuncţi ai miniştrilor).
Comisia a  decis să lărgească definiţia lustrabililor, incluzând şi pe cei care deţinut funcţii ca prim-secretar, secretar al Comitetului judeţean de partid, preşedinte sau vicepreşedinte în consiliile populare judeţene, UTC, membrii Colegiului Central de partid sau Comitetului Central, şefii serviciilor diplomatice.


De asemenea, persoanele care au făcut parte din structurile fostei Securităţi şi au colaborat cu aceasta ca poliţie politică au fost incluse în lege ca lustrabili şi cei care au ocupat funcţii ca preşedinte sau preşedinte de secţii la Tribunalul Suprem, procuror general sau procuror general adjunct.


Meleşcanu, C.V. de diplomat
Pe Meleşcanu îl leagă o lungă carieră de viaţa diplomatic românească. Absolvent al Facultăţii de drept şi , apoi, de cursuri postuniversitare de relaţii internaţionale la Universitatea din Bucureşti, în 1966 Meleşcanu a fost angajat ca diplomat în Ministerul Afacerilor Externe, A promovat succesiv, prin examene şi concursuri, până la rangul de ambasador. A îndeplinit următoarele funcţii în cadrul ministerului: ataşat diplomatic la Direcţia Juridică a Tratatelor (1966-1970) şi secretar III la Departamentul Organizaţii Internaţionale, Secţiunea Tratate de dezarmare (1970-1978.
Între anii 1978-1985, Meleşcanu a fost detaşat ca secretar II la Misiunea Permanentă a României de pe lângă Organizaţia Naţiunilor Unite şi alte organizaţii internaţionale de la Geneva.
Revine în România în anul 1985 în Centrala Ministerului Afacerilor Externe, îndeplinind funcţiile de secretar I la Departamentul Securitate Internaţională şi Dezarmare (1985-1990), subsecretar de stat, şef al Departamentului America Latină, Asia şi Africa (23 august 1990 - mai 1991) şi secretar de stat (mai 1991 - 19 noiembrie 1992). În anul 1990 a fost promovat la rangul de consilier diplomatic, apoi în 1992 la cel de ambasador.
Restricţii: interdicţia de a candida sau de a fi numit timp de  5 ani


Noua formă a legii nu mai face referire în ansamblu la toate persoanele aflate în situaţiile definite ca făcând parte din structurile de putere ale regimului comunist, ci precizează că persoana care se află în vreuna din situaţiile definite prin articolele din lege nu poate candida şi nu poate fi numită pe o perioadă de cinci ani de la intrarea în vigoare a legii pentru principalele funcţii de demnitate publică.
Gorila ii transmite ceva lui Sebastian Lazaroiu         Aceste funcţii pentru care este interzisă candidatura sau numirea sunt: preşedinte, senator, deputat, ministru, membru al Parlamentului European, consilier local sau judeţean, preşedinte al Consiliului Judeţean. De asemenea, cei definiţi ca făcând parte din structurile de putere ale regimului comunist nu pot ocupa funcţii de conducere în principalele direcţii ale Senatului şi Camerei, nu pot face parte din Guvern nici ca miniştri, nici ca secretari de stat sau secretari generali şi nici nu pot fi numiţi în principalele posturi de conducere ale SRTV, SRR, CNSAS, Consiliului Legislativ, conducerea BNR, a companiilor de stat şi regiilor naţionale....Cini ma lustr....eaza si pi mini?

21 de comentarii:

  1. Anonim09:14

    Mai dobitocule tu stii ce-i ala ofiter ?Sau tu ai avut de a face cu ofiterul starii civile si ai constatat ca te-a asistat la cea mai prosta afacere din viatza ta mizerabila si ai zis ca asa sunt ofiterii?Sau te-a agatzat vre-un ofiter anticoruptie cand vindeai seminte fara autorizatie,sau bilete la usa ma-ti?Esti total inafara subie3ctului ,mars pe centura s-o recuperezi pe nevasta-ta.Un doi ,un doi/Ca esti mare martzafoi.

    RăspundețiȘtergere
  2. Anonim09:19

    Precis esti din zona lui Vanghelie de pe Drumul Sarii ca pute a tzigan acest mesaj ,transmis de tine.Si te mai dai si Dracula,poate esti ambulant de la Dragonul Rosu
    aia este altceva mai vita incaltzata cu pantofi nepereche gasiti prin tomberoanele de unde iti faci aprovizionarea.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. @Drakula - te mai astept , ca merituos avocat pentru Plotonier!
      Ai inceput prost- eu am inceput cu liceul militar(tu se pare filiera indirecta)! Nu am pretentia ca am ajuns in ,,elita"......bla,bla,..!
      Se pare ca si tu ai simulat ca ,,impimgi "la caruta numita Armata!!

      Ștergere
  3. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Anonimii ..dau tarcoale,
      Din gingii le curg...bale !!!!!

      Ștergere
    2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

      Ștergere
    3. Super tare!!!!!

      Ștergere
  4. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E DE coma ! Pe langa fapul ca sunt hoti mai sunt si prosti...prosti!!
      Cei mai expusi lustratiei sunt cei de la putere ,incepand cu ....si cu ..si cu ..!

      Ștergere
  5. 1. Cezare ca bine zici "eu am inceput liceul militar". Din pacate nu l-ai si terminat. Tot la 7 clase ai ramas.
    2. Pt. mirtanul negru, pitic si tantalau din Hurziceni, multe salutari si spor la ciordeala, asa cum este el obisnuit de mult timp.

    RăspundețiȘtergere
  6. .... Stiu ca ai toate ,,calitaturile", chior insa nu te stiam! Ia cu C/P ....,,eu am inceput cu liceul militar(tu se pare filiera indirecta)! ''

    RăspundețiȘtergere
  7. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

      Ștergere
  8. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  9. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

      Ștergere
    2. Ce dragutz ! Care o fi cedat primul?

      Ștergere
  10. BOMBA BOMBELOR : MELESCANU A CONDUS ECHIPA CARE LA
    UCIS PE MARIN CEAUSECU SI A FURAT CONTURILE DICTATORULUI.
    Ca urmare a denuntului meu pentru recuperarea banilor Ceausescu atentia
    anchetatorilor si-a indreptat atentia catre moartea ” prin sinucidere ” a fratelui
    acestuia. Fost sef al Agentiei Economice a Romaniei de la Viena, Marin Ceausescu a fost gasit fara suflare in ziua de 28 decembrie 1989. Marin era unul dintre demnitarii fostului regim care controlau spionajul tarii noastre in Europa de Vest. Data fiind relatia sa de rudenie cu dictatorul, dar si gratie pozitiei pe care a ocupat-o la Viena timp de 16 ani, informatiile pe care le detinea Marin Ceausescu referitoare la situatia presupuselor conturi secrete ale cuplului dictatorial s-ar fi putut dovedi cruciale.
    El era filat zi si noapre de agentura austriaca si olandeza responsabila pentru
    spionajul romanesc in cadrul NATO.
    IN ARHIVELE OLANDEZE SA GASIT ULTIMA CONVORBIRE TELEFONICA A LUI MARIN CEAUSESCU CU MINUTE INAINTE DE MOARTE. A FOST O CONVORBIRE INTRE EL SI THEODOR MELESCANU CARE FACEA PARTE DIN GRUPUL DE SPIONAJ DELA VIENA.
    Fotografii ale cadavrului si ca acesta nu prezenta semnele tipice ale unei morti prin spanzurare. Concluzia sa este fara echivoc: Marin Ceausescu nu s-a sinucis ci a fost ucis de membrii DEA din Viena.
    Pe 28 decembrie 1989, acesta a fost gasit fara suflare de catre Melescanu care a anuntat personalul ambasadei, dupa ce aparent s-ar fi spanzurat de o grinda. Cer oficial autoritatilor romane deshumarea cadavrului si punerea lui Thedor Melescanu directorul SIE sub ancheta.
    va urma pe
    http://devanewyork.blogspot.com/
    ROBERT HORVATH DEVA BLOG

    RăspundețiȘtergere
  11. MELESCANU INVINUIT DE UCIDEREA LUI MARIN CEAUSESCU ! SUA DEPUNE IN CONTURILE LUI CEAUSECU JUMATE MILION DE DOLARI ….ARME SOVIETICE . MELESCANU FURA BANII DEPUSI IN ELVETIA !
    UP DATE
    CIA : United States spent 500 milions $ in the last 10 years on the purchase of advanced Soviet arms from a network run by two brothers of Nicolae Ceausescu,..
    The Ceausescu operation provided hardware of ”extraordinary significance” to the United States in the early 1980′s.
    Banii au fost depusi intr-o banca elvetiana.
    The arms sales were controlled by Lieut. Gen. Ilie Ceausescu, then Deputy Defense Minister, and Marin Ceausescu, who ran Romania’s trade mission in Vienna and who negotiated the sales.
    Legatura intre serviciul american sa facut printr-un tanar diplomat
    roman ( Melescanu ) stationat in Europa si la ONU.
    Ceausescu network sold the United States an advanced Soviet anti-aircraft system called the Shilka as well as mobile rocket launchers and military radar systems……Millions Offered for a Tank.
    Imediat pe 22 decembrie Ceausescu a fost arestat in apartamentul lui de la etajul V al Agentiei de catre ceilalti membri ai misiunii. I-au luat actele si l-au incuiat pe dinafara. I se ia televizorul . Nu si telefonul.
    Convorbiriile sunt interceptate de serviciul austriac. Ultima convorbire telefonica cu Melescanu ….subiectul …ultimul cec american
    O echipa soseste in miez de noapte…….

    Va urma

    RăspundețiȘtergere
  12. DOSAR CRIMINAL MELESCANU. BASESCU A NUMIT UN CRIMINAL SEF SIE. MARIN CEAUSESCU A FOST UCIS DE D.E.A VIENA.
    UP DATE

    Am luat contact cu un fost agent american :
    La un moment dat, Marin Ceausescu i-a sugerat fratelui ca ar fi bine sa vanda sisteme de armament moderne sovietice unor parti interesate ca Statele Unite .
    Legatura intre agentura americana a fost facuta de un membru DEA numit
    Theodor Melescanu. Acesta fuseses contactat de americani la New York.
    Tratativele au continuat si au fost terminate cu success pentru livrarea a 7 sau 8 tipuri de rachete tactice aer-sol si sol-aer, pe care Nicolae Ceausescu le-a cumparat dela Moammer Gaddafi si care ne-au fost livrate pe coasta de Est in schimbul a catorva zeci de milioane de dolari depusi de C.I.A. intr-un cont cifrat la o banca elvetiana.
    Marin Ceausescu, ajuns consiler la Ambasada RSR din Austria, s-a intalnit insecret cu seful nostru de statie C.I.A. din Viena in vara anului 1987.
    Guvernul american a incercat sa salveze viata lui Marin Ceausescu, dar echipa operativa C.I.A. a sosit la ambasada romana din Viena in momentul in care echipa Dea condusa de T. Melescanu care il spanzurase pe Marin Ceausescu in subsolul ambasadei tocmai parase cladirea...
    Marin Ceausescu a fost gasit spanzurat la data de 28 decembrie 1989, in subsolul Reprezentant ei Economice a Romaniei la Viena. Mai mult ca sigur a fost ajutat sa-si puna gatul in lat. Marin Ceausescu administra fonduri obtinute din comertul cu armament, dar nu numai. Activitat ile sale din Austria includeau primirea si depunerea banilor in institutii financiare austriece, care ori erau rulati in conturi bancare aici, ori erau transferat i si depozitati in conturi din Liechtenstein sau Elvetia. Marin Ceausescu a avut legatura cu CRESCENT, iar acest lucru era evidentiat de vizitele sale frecvente la Eisestadt, unde se aflau CRESCENT.
    Aici aveau intalnirile lui Marin Ceausescu cu doi actuali politicieni romani : Dan Voiculescu si T. Melescanu
    Va urma.

    http://devanewyork.blogspot.com/

    RăspundețiȘtergere
  13. DOSAR CRIMINAL MELESCANU. BASESCU A NUMIT UN CRIMINAL SEF SIE. MARIN CEAUSESCU A FOST UCIS DE D.E.A VIENA.
    UP DATE

    Am luat contact cu un fost agent american :
    La un moment dat, Marin Ceausescu i-a sugerat fratelui ca ar fi bine sa vanda sisteme de armament moderne sovietice unor parti interesate ca Statele Unite .
    Legatura intre agentura americana a fost facuta de un membru DEA numit
    Theodor Melescanu. Acesta fuseses contactat de americani la New York.
    Tratativele au continuat si au fost terminate cu success pentru livrarea a 7 sau 8 tipuri de rachete tactice aer-sol si sol-aer, pe care Nicolae Ceausescu le-a cumparat dela Moammer Gaddafi si care ne-au fost livrate pe coasta de Est in schimbul a catorva zeci de milioane de dolari depusi de C.I.A. intr-un cont cifrat la o banca elvetiana.
    Marin Ceausescu, ajuns consiler la Ambasada RSR din Austria, s-a intalnit insecret cu seful nostru de statie C.I.A. din Viena in vara anului 1987.
    Guvernul american a incercat sa salveze viata lui Marin Ceausescu, dar echipa operativa C.I.A. a sosit la ambasada romana din Viena in momentul in care echipa Dea condusa de T. Melescanu care il spanzurase pe Marin Ceausescu in subsolul ambasadei tocmai parase cladirea...
    Marin Ceausescu a fost gasit spanzurat la data de 28 decembrie 1989, in subsolul Reprezentant ei Economice a Romaniei la Viena. Mai mult ca sigur a fost ajutat sa-si puna gatul in lat. Marin Ceausescu administra fonduri obtinute din comertul cu armament, dar nu numai. Activitat ile sale din Austria includeau primirea si depunerea banilor in institutii financiare austriece, care ori erau rulati in conturi bancare aici, ori erau transferat i si depozitati in conturi din Liechtenstein sau Elvetia. Marin Ceausescu a avut legatura cu CRESCENT, iar acest lucru era evidentiat de vizitele sale frecvente la Eisestadt, unde se aflau CRESCENT.
    Aici aveau intalnirile lui Marin Ceausescu cu doi actuali politicieni romani : Dan Voiculescu si T. Melescanu
    Va urma.

    http://devanewyork.blogspot.com/

    RăspundețiȘtergere

HAI, UIMITI - MA !
Comentariul va evidentiaza starea..naturala si capacitatea de analiza si sinteza!