Google Website Translator Gadget

duminică, 1 martie 2020



Aliaţii au instalat un laborator militar ultrasecret în Canada, în cursul celui de al Doilea Război Mondial, pentru a fabrica o armă biologică de distrugere în masă, potrivit unui documentar difuzat marţi seara de postul public de televiziune, Radio-Canada, citat de AFP şi Mediafax.
Oameni de ştiinţă canadieni s-au adunat în mare secret, în 1943, pe Insula Mare de pe fluviul Sanit-Laurent, situată în provincia Quebec, pentru a produce cantităţi importante de antrax şi de cărbune bacterian, care urmau să fie utilizate, ulterior, la fabricarea de bombe.
Crearea unei arme biologice, numită Proiectul N, era unul dintre cele trei mari secrete de război, alături de cercetări privind bomba atomică şi decriptarea mesajelor germane, potrivit documentarului.
În perioada respectivă, Aliaţii se pregăteau pentru un război bacteriologic împotriva Germaniei naziste, iar premierul britanic, Winston Churchill, dorea să obţină o jumătate de milion de bombe cu antrax.
Însă laboratorul candian s-a confruntat cu probleme de producţie a bacteriei, cercetările de pe Insula Mare fiind încheiate în august 1944, iar misiunea fiind preluată de laboratoare americane. Doar 5.000 de bombe cu antrax vor fi trimise, ulterior, în Anglia, până la sfârşitul războiului.
În pofida dificultăţilor, laboratorul canadian ar fi produs aproximativ 70 de miliarde de doze mortale, suficient de puternice pentru a distruge de 30 de ori întreaga populaţie a lumii din acea perioadă.
Referitor la produsul de laborator, "ei l-au dus în mijlocul fluviului Sanit-Laurent, iar din câte îmi amintesc au amestecat antraxul cu un solvent şi au lăsat acest amestec deopate, pentru o vreme. Ulterior, au aruncat totul pe fundul apei", a declarat, în cadrul documentarului, un cercetător din acea perioadă, Thomas Stovell.
Insula Mare este locul unde au fost ţinuţi în carantină zeci de mii de imigranţi, mai ales irlandezi, în secolul al XIX-lea.

11 comentarii:

  1. Cdt. Cp. Capre Gestante / B.1 Transhumanță09:32

    Buey crăcănațâlor care steț, care-l văzurăț bre pe cariciopteristul șef de ucis gândacii de Colorado, in picaj (și secretar general beobe pecere + IPI UTC pe hangar), intitulat și Viurel Tehnocraci MăKiș, zis și Aostriacu dă Hurziceni, cel mai poternic posesor de Vulvoi S40, cu coviltirul decapotos, că-mi pusei niște șnururi adecvate la mărțâșor și vrau ca sa i-l dau oleacă pe la ceok, acușica șa, in prima zi de primăvară ?
    Buey bășânoșâlor, și nu uitaț dă fomeilii dân veața voastră: mame, șoții, soacre, surori, pretine, amante, de Ion, Gheo, Văsâi, Maicăl or cum le-or mai chema pe drăguțele voastre-pentru cei ce preferaț găozul, in loc de bijboancă !
    Ioi !

    RăspundețiȘtergere
  2. S-a dat la ...fund...

    RăspundețiȘtergere
  3. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  4. Cred ca are vesti proaste..
    L.au scòs astia din functia de dr.Mengelosul.la pensii
    A zburat si puiul cu ciokolata Moka

    RăspundețiȘtergere
  5. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Serjantu Bulă Muci pe Kept09:57

      Fuji bă d-aciulea ! Din caoza unui EL ca ăsta, și a altor jmekeri oportuniști, care cică se luptă pe veață și pe moarte pentru interesul jeneral, nu ne mai bagă nimenea in seamă și avem realizări fix pula !
      Cine dreaca să ne mai ia in serios, când unii țipă după ciucalata mocca, alții după drepturile de autor, alții după sporul de trombon, alții mai jmeq după nuj ce drepturi, pentru căt au frecat ei epiderma de pe puță, la rece, in poziția de detașați in afara ministerului, iar alții vor nuj ce bazaconii de indici de corecție, bla-bla, bla-bla !
      D-aia luăm MUIE la greu ! Zeci de asociații, ligi și alte sindicate, fiecare cu zda mă-sii, jde proiecte de legi, care bântuie prin ministere și Parlament ca fantomele-care alu Leș, care alu Dobrițoiu, care alu Ciucă, care alu Zdrongaru, care alu Gropan și tot așa !
      Buey crăcănaților, uitați-vă și voi mai in profunzime la pretențiile unora și ale altora, care se erectează ca fiind salvatorii castei și o să vedeți că dânsele, pretențiile, n-au nimic în comun cu viața de catană, cu viața futută prin aplicații interminabile, prin poligoane, prin jde garnizoane, or la curul soldatului ! Numa jmekerii aiuristice ! Ăștia ne-au făcut și continuă să ne facă cel mai mare rău, ceea ce convine de minune atât mediului politic-care ne preșuiește sezon după sezon, cât și ministerelor din care provenim, care ne lasă să clănțănim ca muta la pulă ! Cum dreaca să nu ne trateze toț cu curul, când spațiul s-a suprapopulat de zdrongari, de buzești și de măkiși, de groparieni, gligorieni și alți milițieni, unul mai șef decât altul, care urmăresc doar interese de grup și nicidecum interesele tutulor bășinoșilor, care au jurat cu mâna strânsă pe drapel !
      Ura !
      Trăească conducerea !

      Ștergere
    2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

      Ștergere
    3. Tare comentariul..lu cracanatul asta din cavaleria lu Jipa cu mainile lungi de ii ajungeu la ..sireturi cand lua poziti ..drepti
      Si pline de adevar...!@

      Ștergere
  6. Eu nu am avut Ciukkalata Mocca si nici spor de port pistol.....pistol mitraliera ..Pusca mitraliera ..Pusca Semiautomata cu luneta ...Mitraliera ..aruncator reactiv antitank...etc...
    Eu ma multumesc cu baza din A-2 Ciuca cel Mare !

    RăspundețiȘtergere
  7. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  8. Cam asa ..dar cel putin ca ideie.....!!

    RăspundețiȘtergere

HAI, UIMITI - MA !
Comentariul va evidentiaza starea..naturala si capacitatea de analiza si sinteza!