Google Website Translator Gadget

luni, 13 februarie 2023

Pușcăriașii voluntari recrutați de Wagner nu au fost tocmai voluntari. Dezvăluiri despre cum au ajuns, de fapt, condamnații pe front Data publicării: 13.02.2023 08:00 Criminalii recrutați de grupul Wagner se îndreaptă spre un oraș strategic din estul Ucrainei. FOTO: Profimedia Images Pușcăriașii din Rusia au fost amenințați cu noi dosare penale dacă nu se oferă voluntari să lupte pe front în Ucraina alături de mercenarii Wagner, potrivit unor informații făcute publice de avocați și jurnaliști citați de site-ul Meduza. Li s-a spus că dacă nu se duc la război, „se vor dezgropa dosare vechi” care îi vor ține ani în plus în închisoare. Astfel, autoritățile ruse ar face presiuni asupra deținuților ca să îi oblige să se alăture grupării conduse de Evgheni Prigojin. Avocatul Yana Gelmel a declarat că această tactică a fost folosită în închisorile din Samara, Rostov, Krasnodar Krai și Caucazul de Nord. „Ofițeri de la Ministerul de Interne sau FSB vin și amenință că dezgroapă dosare vechi de acum 10-20 de ani, chiar dacă faptele s-au prescris deja. Îi intimidează pe oameni, spunându-le că vor începe anchete penale față de oricine refuză să meargă la război”, a spus Gelmel. Oksana Asaulenko, jurnalist și activist pentru drepturile omului, a povestit despre cazuri similare din Perm Krai. Un deținut care mai avea de ispășit doar cinci luni de pedeapsă i-ar fi spus mamei sale că a fost forțat să semneze un contract cu gruparea Wagner. Un alt avocat, care a cerut să nu-i fie dezvăluită identitatea, le-a spus jurnaliștilor că autoritățile au recurs la amenințări pentru a face „recrutări” pentru mercenarii Wagner. Porivit avocatului, practica este frecventă în închisorile care se află lângă granița cu Ucraina. Autoritățile i-ar fi obligat pe deținuții aflați în arest preventiv să se alăture grupării Wagner în schimbul renunțării la dosarele care îi vizează. Asta s-ar fi întâmplat în Samara, Moscova și Perm. Avocatul Yana Gelmel a susținut că aceste noi metode de „recrutare” sunt o reacție la faptul că numărul deținuților care vor să semneze contracte cu Wagner scade având în vedere informațiile despre numărul mare de morți în Ucraina, din rândul mercenarilor grupării. Potrivit unui raport din ianuarie, din cei 50.000 de condamnați ruși care fuseseră recrutați de Wagner, doar 10.000 mai erau pe front. Restul, „fie au fost uciși, fie sunt răniți, fie au fugit, fie s-au predat”. Citește mai mult la: https://www.digi24.ro/stiri/externe/puscariasii-voluntari-recrutati-de-wagner-nu-au-fost-tocmai-voluntari-dezvaluiri-despre-cum-au-ajuns-de-fapt-condamnatii-pe-front-2249097?fbclid=IwAR3OwO5B3_5bzai_dzKG5zZp_pGe00S7Sbw4FKXw7iVAP0bSpnfUoPAz-rs

34 de comentarii:

  1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  2. csej bumburez10:29

    Auz și la boul ăla de csej, care cică p-aciu-s expresii triviale și că blogul e ca o haznaoă și că oamenii nu e culț și că Țiuzăr să ne blokeze și alea alea !
    Bă pulea care ej tu csej-să-mi dai limbi în bumburez, da cine pizda lu mumă-ta te crez bă, ca să istigi tu la cenzură- să-mi dai bărbi exact sub pulă ? Te dreq, că e plin internetul de bloguri, de care vrea mușkiu lu fiecare-să mă pupi între picioare ! Bă prostake, o hi el haznaoă, însă lumea e liberă bă, ca dupe abolirea sclaviei ! Mai mult, blogul a fost recunoscut la Unesco ca bun de patrimoniu mondial, bă ! Nu ca la alț securiști muiști triști, unde, dacă n-ai analizele la zi, nu poț intra !
    Bă, vorba lu pretinu nost ierou în veață-Viurelu Osânzeață: ia vez că ne pișăm pe catafalcu lu matale și-ț loăm arborilii geneacologic în puli, mintenaș !
    Te dreq la dat limbi în cur onorabilului, dacă nu-ț place p-aciu !
    =========================
    URA ! Trăiască Țiuzăr Imperatore, cel mai tare blogăr în veață din emisfera nordică !
    Și hop, hop, hop,
    De luni s-o loaț la ceok !

    Jos oamenii răi ca csej ! Huoooo !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. 🤪🤣😜😀😃😂

      Ștergere
    2. Cezar a menționat că acest blog este partener cu blogul lui Huhu.
      De blogul lui Moș Alecu și cel cu cuiul și cătarea nu a zis nimic.
      Asta ridica niste semne de întrebare.
      Și ultimele două au sânge kaki.

      Ștergere
  3. Vivat, vivat, vivat, closetul lui Țiuzăr ce miroase a parfum de Viurele! Liborte, Egalite, Fraternite!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ia bati.l nitel în ..cultura mondiala....😂😃😀😜🤣🤪😛

      Ștergere
  4. Operațiunea Specială din Tara Sfântă!
    După Ierusalim acum atac alt oraș strategic.
    Incerc sa racolez niste enoriașe pentru operațiunea asta.
    Practic le fac niste oferte care nu pot fi refuzate.
    🇷🇴

    RăspundețiȘtergere
  5. Pupa.le în dorsala...

    RăspundețiȘtergere
  6. Sunt lupte crâncene pe aici.
    Le-am băgat pe enoriașe in fata.
    Nu știu dacă ați vrea sa fiți pe aici.
    Sau poate unii ar vrea.
    Doamne Ajuta!

    RăspundețiȘtergere
  7. SOLDATUL17:41

    HA HA HA 45% DIN CE ATI AVUT IN SOLDE IN ULTIMUL AN. CE MA BUCUR. EU CU CFIFRIM CU LEO CU MOS MARTIN CU ONORABILUL SI CU VIOREL CA VETI AJUNGE ASISTATI SOCIALI. ATI BELIT MACIUCA LA URS. MISIUNEA NOASTRA DE A TAIA PENSIILE A FOST INDEPLINITA. SĂ IMI DATI ADRESA LUI KISS CA ATUNCI CIND TREC PRIN URZICENI CU TRENUL FOAMEI IASI BUCURESTI, SA OPRESC SI SA IL JUGANESC.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu-i mai plângeți!
      Când au luat ajutoarele li se rupea de asistații sociali.
      Erau ocupați cu număratul mormanelor. 🤣

      Ștergere
    2. SOLGERU18:38

      Soldatul cel adevărat
      Să mi-o/ne-o sugă de îndat !
      ========================
      Dintr-o regretabilă greșeală de mânoire a mausulu, am nimerit ji eo, odeat, pe blogul lu Cufureață Minte Creață* ș-am dat peste diliul ăsta de-ș spune SOLDATUL !
      Bă, ca să n-o lunjesc prea mult, că și așea nu prea mai are mojiu de unde, crecă s-au adunat toț tâmpiții sistemulu p-acoalea ! Un amestec nefericit de handicapaț, analfabeț, bețîgi și vro 2-3 prostani, cu acte în regulă !
      Un căcănar cu aere de mare jurist muist trist, care de fapt e un securist cenzurist, tot muist trist ! Adică, cine nu dansează pe melodia lui, stă la ușe ! Iar cine dansează, se vede bine !
      Bă n-auz, rahaț dă-ștea ne-or făcut safteaua, de am ajuns să avem fro 3-4 feluri de pensii militare acuma: care cu dă toate, care fără impozite prin fluturaș, care cu coantum pe contributivitate menținut, care cu jde mii de sporuri, etc si asm. S-a umplut sistemul de juriști, poki, psihologi și alț băgători de seamă ! Pe vremea mea nu exista jurist, dăcât pe la minister ! Acu sunt direcții și departamente întregi de împingători de ăștea de aer, cu keptul, însă numărul de amendaț, de cercetaț administrativ, de popriț și de trimiș prin judecată și prin pârnăi, a crescut exponențial, de la an la an !

      Bă, trăiască condușerea !
      Slava Țiuzăr asistatul !

      Ștergere
    3. Anonim09:20

      @Soldatul, mai ANALfabetule betiv, moldovean imputit,un fost biet soldat care era pus sa dea cu matura pe holurile CCului si care de friCA CAnd a auzit ca se trage si suroiau gloantele prin aer s-a cacat pi dansu de frica si si-a tras un glont in palma ca sa scape de armata, tu vorbesti mai ''doua clase'' precum ghezasul cu care vrei sa vii ,in migratia ta de pinguin, de la Iesi la Bucale.Esti ultimul jeg de pe aceste bloage si doar unul CACAcareaza te putea publica.Locul tau este la Socola mai retardatule!

      Ștergere
  8. LGBT18:56

    Muei Reddogu, să înțelegem că Căcărează și Țiuzăr al nostru e parteneri?🥕😁

    RăspundețiȘtergere
  9. Sa mi.o suji di maduva

    RăspundețiȘtergere
  10. 😅😛😜🤪😝🤑😝🤪😜😛

    RăspundețiȘtergere
  11. Anonim20:23

    Hop, hop, hop,
    Așazisul Țiuzăr al nost
    Iute s-o ea la ceok !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cezar20:24

      😂😃😀😜🤣🤪😛

      Ștergere
    2. 🥶🥶🥶🥶🥶🥶🥶😬😬😬

      Ștergere
  12. Șloimul22:25

    Cezare, dacă-ți calculează ăștia pensia cu 45% din brutul pe 12 luni, ai toate șansele să prinzi din urmă peleixul. Ia să vedem: un pîrlit de maior/lt.col. pe vremea aia a ta și-a lui Kișu avea cam 4.000 lei brutul. 45% din 4000 fac 1800. Ai noroc că nu vei depăși 2.000 de lei pensia că altfel ți-ar fi impozitat-o cu 10%. Ha, ha, ha, e chiar foarte bine, numai că va trebui să mai aduci de acasă ceva parale. Cred că o să dai la REMAT trocariciul ălă de LINEA, asta dacă o să ți-o primească ăia. Oricum, poți să faci din ea coteț/cușcă pentru șoșoi/iepuri și să-l angajezi pe Reddbulă să ți-i păzească. Apropo, pe unde umblă șarlatanul de Grivei? Tot pe Google Maps?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Baaa..plostule cale esti Sloimul..
      Mai intîi se ACTUALIZEAZA SOLDA LA NIVELUL ACTIVULUI DE AZI
      APOI SE ADAUGA P.S.+..
      PLOSTULE

      Ștergere
    2. Cezare, gugumane, se actualizează prin tăiere 😜

      Ștergere
    3. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

      Ștergere
  13. Balantai Bei07:12

    Hop, hop, hop,
    De Balantai Dei
    Viuo, de olo să mă iei
    Ș-apoi s-o ei la ceock !

    RăspundețiȘtergere
  14. SOLDATUL10:13

    DATIMI ADRESA LUI KISS CA VREAU SA IL JUGANESC DE MOMIȚE PE BROSCOIUL ASTA UNFLAT.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Anonim10:19

      Vad ca tot umbli prin judecati si tribunale,ia intreaba un avocat cam ce masuri se pot lua impotriva ta pentru proferarea de injuraturi si amenintati,chiar pe mijloacele pe care le asterni-blog,net,online etc si pregateste-te de un proces cu consecinte reale nu povesti aiuristice! Aceleasi masuri se vor aplica si administratorilor care-ti publica asemenea actiuni cu iz penal. atentie cezar si huhurez!

      Ștergere
  15. Șloimul10:43

    Bă Soldat necunoscut în go oz să te foot, Kișu nu are domiciliu stabil. Kișu are de ăla flotant. Haripatul ăsta negru de Urziceni zboară de 2 ori pe an la Viana la produs și la ciorideală. Nu prea văd cum să-l găbjești. Încearcă totuși în tabăra gaburilor sau a căldărarilor din Hurziceni...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. 😀😃😄🤣😂😀😃😄🤣😂

      Ștergere
    2. Vedeti pe lîga calea ferata..gara Hurzicati
      Un palat acoperit cu stuf...

      Ștergere
    3. Eu credeam că are palat de ăla cu coviltir...

      Ștergere
  16. Muei, vedeți că potaia noastră, cu experiența lui la pușcărie, s-a înscris la ăia de la Wagner...😁

    RăspundețiȘtergere
  17. Salve Camarazi!
    Chiar de Sf Valentin am mai cucerit un oraș.
    Nu a fost simplu trebuie sa recunosc.
    Operațiunea specială continua! 🇷🇴

    PS:Rămâneți în zona pentru alte detalii.

    RăspundețiȘtergere
  18. Roade osul si taci....

    RăspundețiȘtergere

HAI, UIMITI - MA !
Comentariul va evidentiaza starea..naturala si capacitatea de analiza si sinteza!