Google Website Translator Gadget

duminică, 29 ianuarie 2012

Raportul care ar putea cauza implozia zonei euro. Renunţă Olanda la moneda unică?

Moneda unică și țările care o folosesc se află sub imensă presiune

Moneda unică și țările care o folosesc se află sub imensă presiune

 
Partidul olandez de extremă dreapta PVV (Partidul pentru Libertate) a cerut, în urmă cu câteva luni, un raport de la firma britanică de consultanţă financiară Lombard Street Research asupra consecinţelor economice în cazul în care Olanda rămâne în zona euro şi cele ale revenirii la gulden (fosta monedă naţională). Raportul va fi publicat în câteva zile, potrivit „Business Insider“, iar materialul va fi cu siguranţă exploziv, scriu jurnaliştii americani.
Partidul PVV, precum ceilalţi europeni de extremă dreapta, se opun multor dintre principiilor europene. PVV este cu siguranţă împotriva euro şi a împrumuturilor de urgenţă acordate Greciei şi Portugaliei din banii contribuabililor olandezi. Chiar dacă PVV nu se află la guvernare, partidul aflat la putere are nevoie de sprijinul acestuia.

Raportul ce urmează a fi publicat are chiar potenţialul de a dărâma actualul guvern olandez, moderat, de dreapta, pro-euro, care ar fi forţat să renunţe la putere în cazul în care pierde sprijinul PVV.
În cazul în care raportul va încinge spiritele în rândul olandezilor, care se numără printre cei mai nemulţumiţi europeni faţă de salvările de urgenţă cu fonduri publice, atunci ne putem aştepta la reacţii şi în Germania, scriu jurnaliştii americani.

CITEŞTE ŞI
De ce bagă nemţii sute de miliarde în euro. Cât ar pierde Germania dacă ar reveni la marcă
Zona euro, la 10 zile de colaps?
Prima jumătate din 2012 decide viitorul euro
Germania şi Olanda probabil că vor ieşi din zona euro decât să înghită un număr încă nedefinit de „transferuri fără compensanţii“ către statele europene lovite de criză, potrivit lui Charles Dumas, economist-şef al Lombart Street Research.

Înainte de adoptarea mondei unice, veniturile germanilor erau la celaşi nivel, însă puterea de cumpărare creştea datorită aprecierii mărcii. Acum, cu un curs slab al euro, exportatorii germani profită din plin şi îşi cresc cotele de piaţă, însă nemţii se confruntă cu scăderea veniturilor. În timp ce consumul a crescut în restul zonei euro, în Germania el a stagnat, spune Dumas. „Practic, avem de-a face cu populaţia germană care a intrat într-o înţelegere de pe urma căreia pierde – şi de aceea este atât de înfuriată“, notează economistul. Numind uniunea monetară un „pact sinucigaş“, acesta a continuat: „Ceea ce a reuşit acest exerciţiu de integrare europeană este să dividă Europa“.

Costurile revenirii la gulden sunt mai mici decât estimările făcute de Biroul Central pentru Planificare al guvernului olandez, care susţine că statul va suferi pierderi uriaşe dacă va renunţa la euro, a declarat Dumas,citat de cotidianul olandez „Algemeen“. „Este exact ca într-o religie: întâi îţi promit raiul şi, dacă văd că asta nu merge, apoi te ameninţă cu iadul“, spune el.


11 comentarii:

  1. Deocamdata sunt numai speculatii financiare in spatele carora se invart afaceri de miliarde.Ce facem noi amarastenii cu leul asta paduchios,aceasta-i intrebarea,platim sau nu platim si pentru pierderile altora si pentru ale noastre?Noi suntem parteneri doar la pierderi ,avem drepturi depline in UE[cu M in fata] doar la a plati smecheriile lor dar la castig sau la drepturi de a munci in spatiul LOR[nu al nostru]=IOC,noi tot timpul sa fim ce-i pacaliti?Pe la ei merg chinejii de trei ori sa manance dar pe la noi trec de 6 si ne lasa pustiu in camari.De ce acceptam toate aceste nedreptati ,oare nu cumva politihotii nostri sunt incapabili sau in goana lor dupa inavutire pe spatele poporului nu-i intereseaza?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. 20 miliarde euro -NERAMBURSABILI am avut alocati pentru perioada aceasta !
      Nu am fost in stare sa-i luam !! Am luat de la FMI pe care-i vom da inapoi cu o dobanda frumusica !!
      Normal trebuiau proiecte unde banii puteau fi urmariti !!!

      Ștergere
    2. Cezare frac-miu ai spus si tu odata ceva inteligent. Da de-aia nu sunt accesate fondurile europene, pt.ca. romanaki nu poate fura din ele...Si uite asa asfaltarea unui km de drum cu fonduri UE costa cam 1,5 mil Eu, pe cind din banii publici ai romanilor de 4-5 ori mai mult.

      Ștergere
    3. Abia acum ai inceput tu sa intelegi!!!!

      Ștergere
  2. O seara frumoasa, Odorica

    RăspundețiȘtergere
  3. Ai vazut ce pretentii au "harnicutii"aia de grecisa li se dea s-o duca tot la fel de bine ca pana acu'cu munca cat mai rara,dar sa fie vezi Doamne sub forma de despagubire de razboi,vezi ce gura mare au ,dar noi care intr-adevar avem de primit [ca le-am dat atunci]tacem,asa este si in viatza javrele sunt cele care latra[urla]oamenii de treaba si dulaii adevarati tac.Daca toti incearca sa dea vina pe euro nu pedelasarea de care au dat dovada cand vindeau toate stifturile in Europa de est iar popoarele lor traiau bine merci si noi /vai de noi,acuma iese undelemnul la suprafata ,uite ce bine o duceau englejii si ei au trei mii de miliarde de lire datoriima si gandeam mai de unde atat trai bun ca nu prea se inghesuie la munca grea ca produsele ies din sectiile de prod nu din birouri si burse,si "afaceri"tine si afacerea daca gasesti corespondentu[prostu pe care sa-l inseli].Repet daca EUROIUL este di vina atunci Anglia de ce nu este pi roze[i] ca ei au LIRA???Alta e buba-nu mai au de unde mulge.

    RăspundețiȘtergere
  4. Tu chiar crezi ca Anglia o duce rau ?
    Euroiul nu-i o notiune abstracta ! Nu el este di vina , ci ce-i in spatele lui!
    Ca moneda ,a fost creat prin unirea marcii cu francul si ce doamne iarta-ma a mai fost! A rezultat o moneda cu valoare dubla fata de marca germana ,care era cea mai tare ! De unde ???

    RăspundețiȘtergere
  5. nu ti-am furat formatul de blog...formatul il poti alege de la design si era si asta exact asa. Iti dai seama ca nu sunt singura cu acest format de blog. P.S Inca nu-i nici o curva dar sper ca va fi... :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bula vine la scoala dupa o zi de absenta.
      - Ce s-a intimplat, Bula, de ce n-ai venit ieri?
      - Pai stiti... a murit bunicul....
      - Aoleu! Cum asa?
      - A iesit pe balcon si a cazut balconul cu el.
      - Vai, saracul! si asa a murit?
      - Nu, a reusit sa se prinda de tocul de la geam, dar pe urma a alunecat si a
      cazut iar.
      - A, si a murit?
      - Nu, a cazut in copacul din curte si de acolo a fost catapultat pe casa,
      apoi a alunecat si a tras toata tigla dupa el.
      - Si asa a murit?
      - Nu, ca s-a prins de burlan. Dar burlanul s-a desprins.
      - Si a murit?
      - Nu, a reusit sa se balanseze si a intrat in casa prin geamul de la etaj,
      apoi a inceput sa se rostogoleasca pe scari.
      - Si asa a murit?
      - Nu, in cadere a incercat sa se prinda de balustrada, dar balustrada s-a
      rupt si el a cazut in gol pina la parter.
      - Si asa a murit?
      - Nu, dar l-am impuscat noi, ca daca nu, ne demola toata casa!.

      Ștergere
    2. Obama isi cheama americanii la Casa Alba.
      - Americani, cine este mama voastra ?
      - SUA
      - Si cine-i tatal vostru ?
      Obama!
      - Care este visul vostru ?
      - Sa fim milionari.
      A doua zi, Obama da un decret si-i face pe toti milionari.
      Hu Jintao isi cheama chinezii la Beinjing.
      - Dragi tovarasi, cine-i mama voastra ?
      - China!
      - Si cine-i tatal vostru ?
      - Hu Jintao!
      - Care-i visul vostru ?
      - Sa fim comunisti!
      A doua zi, Hu Jintao da un decret si-i face pe toti comunisti.
      Basescu isi chema romanii la Casa Poporului.
      - Romani, cine-i mama voastra?
      - Elena Udrea!
      - Si cine-i tatal vostru ?
      - Basescu!
      - Care-i visul vostru ?
      - SA FIM ORFANI! striga poporu'.

      Ștergere
    3. Nu te-am acuzat papusa! Chiar sunt incantat ca avem ..atat de multe in comun!! Te mai astept pe la mine!!

      Ștergere

HAI, UIMITI - MA !
Comentariul va evidentiaza starea..naturala si capacitatea de analiza si sinteza!